Ευρωπαϊκό κονδύλι 2.3 εκατ. ευρώ για την επισκευή δύο «Canadair CL-415″ της ΠΑ

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου σταθμεύουν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «Canadair» με τα οποία η Ελλάδα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό πρόγραμμα rescEU για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών γενικά επισκέφθηκαν ο απερχόμενος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η Ελλάδα συμμετέχει στον μηχανισμό με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair , ενώ αντίστοιχα στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια τον Αύγουστο συνέδραμαν αεροσκάφη από την Ισπανία και την Ιταλία.

Το rescEU σημαίνει εξ’ ορισμού ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και προστασία. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χτιστεί πάνω στην αλληλεγγύη. Και με το rescEU, όχι μόνο κάνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πράξη αλλά κάνουμε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» τόνισε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Ε.Ε. πρόκειται να διαθέσει 2.3 εκατ. ευρώ για την επισκευή των δύο από τα συνολικά επτά Canadair CL-415 που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων.