Έβρος: «Μεγάλες δυνάμεις του τουρκικού στρατού και της χωροφυλακής παραμένουν απέναντί μας»

«Έχουμε ένα διπλό μέτωπο να αντιμετωπίσουμε. Από τη μία το μεταναστευτικό και από την άλλη ο κορονοϊός», επισημαίνει στο ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων.

«Δεν υπάρχουν ακόμα κρούσματα του νέου ιού στις τάξεις μας, ωστόσο η ανησυχία είναι μεγάλη. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να πάρουμε μέτρα, να περιορίσουμε τις επαφές μας, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο», αναφέρει.

Η προσπάθεια να κρατήσουν ασφαλή τα σύνορα συνεχίζεται, έχοντας απέναντί τους τις τουρκικές αρχές και κάποιους, φερόμενους ως μετανάστες.

«Η κατάσταση παραμένει σταθερή. Αρκετά μεγάλες δυνάμεις του τουρκικού στρατού και της χωροφυλακής παραμένουν απέναντί μας από την πλευρά της Τουρκίας. Υπάρχουν και 200-300 περίπου ταραχοποιοί. Οι Τούρκοι βρίσκονται στην απέναντι πλευρά. Όσο και να προκαλούν, δεν θα απαντήσουμε. Δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύουν τις μεταναστευτικές ροές, θέλουν να διατηρήσουν την ένταση στο φράχτη. Δημιουργούν συνεχώς μικροεπεισόδια, πετώντας πέτρες και άλλα υλικά», τονίζει.

Και προσθέτει:

«Απέναντι στον καταυλισμό, υπάρχουν 3.000-4.000 μετανάστες, που κατάλαβαν ότι τα σύνορά μας είναι κλειστά και δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν μαζί μας ή με τις ελληνικές αρχές. Περιμένουν εκεί, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Την ίδια στιγμή, αναφέρει ότι έχουν τη βοήθεια της ομάδας των συνοριοφυλάκων της Frontex. Επιπλέον, αρκετοί άνδρες βοηθούν στα σύνορα από την Αυστρία και την Πολωνία.

 


Διάφορα Άρθρα