Έξαλλος ο ΥΕΘΑ με τους χαρτογιακάδες του Ελεγκτικού για τα …Ανταλλακτικά των Μιράζ και τις Τορπίλες των Υ/Β

 

Παρά τις άμεση αντίδραση των Ελληνικών Ενόπλων  αυτή; της περιόδου, ο υπουργός Άμυνα;  στις ιδιαίτερες συνομιλίες του δεν κρύβει και τις ελληνικές αδυναμίες.

Οικτίρει, για παράδειγμα, την ελληνική διοίκηση, και δη το Ελεγκτικό Συνέδριο που εδώ και μήνες «κλωσάει» τις υπογεγραμμένες από τον περασμένο Δεκέμβριο συμβάσεις προμήθειας ανταλλακτικών για τα Mirage 2000 που θα επέτρεπαν σε δεκάδες ακόμα μαχητικά να βγουν από τα υπόστεγα.

Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος προκειμένου να επισπευσθούν οι σχετικές εγκρίσεις !!!

(Απίστευτο  είναι  την ώρα που είμαστε σε παραμονές Πολέμου στην Ελλάδα …κάποιοι να ψάχνουν σημειώσεις στις Παραγράφους)

Οπως και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί από το 2012 αναβάλλονται συνεχώς, οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τορπιλών και άλλων κρίσιμων πολεμοφοδίων για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ειδικά για τις τορπίλες Βαρέως τύπου των υποβρυχίων  214 είναι έξαλλος, επειδή, όπως λέει, αποτελούν κρίσιμη προσθήκη και συνιστούν παράγοντα σημαντικής διαφοράς έναντι του τουρκικού στόλου.

Σχόλιο:Πάντως καλά θα κάνει ο ΥΕΘΑ να ψάξει  για τις καθυστερήσεις  και σε διευθύνσεις εντός του ΥΠΕΘΑ …


Διάφορα Άρθρα