Φέρτε πίσω το Στρατηγό Γράψα να …Εξηγήσει στους Τούρκους τα «Ανεξήγητα» (video)

Είναι να ντρέπεται κανείς με όσα έγιναν ήδη και όσα μαγειρεύονται πλέον στην ΝΑ Υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας, την οποία σάρωναν εντελώς ανενόχλητα οι Τούρκοι  για πάνω από μήνα, γιατί δεν βρήκαν μπροστά τους έναν  Στρατηγό Γράψα, ο οποίος σε παρόμοια πρόκληση το 2008, τους απείλησε άμεσα με βύθιση το Νορβηγικό Ερευνητικό Σκάφος

Οι Τούρκοι συνοδεύουν με πολεμικά τα Ερευνητικά τους  εντός της Κυπριακής ΑΟΖ  και στην Κύπρο οι Πολιτικοί κάνουν συσκέψεις του τύπου να σταματήσουν τις ενταξιακές κινήσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε και τρίχες κατσαρές !

Τα Ελληνικά Πολεμικά Σκάφη περιπολούν αλλά δεν επεμβαίνουν οταν ο Τούρκος για 40 ημέρες οργώνει με πολεμικά Σκάφη την Υφαλοκρηπίδα μας
Σας θυμίζουμε τι αποκάλυψε  ο Καθηγητής Μαρκεζίνης και τι αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα του Wikileaks…Σε μια άλλη κρίση στο Αιγαίο ,τότε που  ο Στρατηγός Γράψας ανέβηκε σε πολεμικό και απείλησε να βυθίσει το Νορβηγικό που έκανε έρευνες κοντά στο Καστελόριζο  συνοδεία πολεμικών  και οι Τούρκοι έκαναν πίσω !
<
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκεζίνη ο Στρατηγός πλήρωσε με αποστρατεία του τον Αύγουστο του 2009 επειδή δεν ενημέρωσε την τότε Υπουργό Εξωτερικών για τις Στρατιωτικές κινήσεις που έκανε στο Αιγαίο !

                                      Τι αποκαλύπτει όμως ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης και τι τα τηλεγραφήματα του          Wikileaks…

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για… υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, (φέρεται να είχε απαιτήσει ) την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών !

Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή: Ενοχλούσε  λέει τους Τούρκους!
«Ο Στρατηγός  Γρgiagos_grapsasάψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος.
Η αντικατάσταση του έγινε στην Ηγεσία του ΓΕΕΘΑ με τον προβλέψιμο  Αντιπτέραρχο Γιάγκο !

Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών
Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”.