Με «Φιρμάνι ο Πασάς» απαιτεί την έκδοση των Οκτώ Τούρκων …»Το συντομότερο δυνατόν!»

Την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα περιμένει η Τουρκία «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος προχώρησε στη εν λόγω δήλωση μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Παράλληλα, η δήλωση του Μποζντάγκ φανερώνει ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να υποχωρήσει από το αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών, παρόλο που ο Αρειος Πάγος έχει ταχθεί κατά της έκδοσης τους στη γείτονα για λόγους μη διασφάλισης δίκαιης δίκης και τήρησης των στοιχειωδών διαδικασιών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου και σχολιάζοντας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, μίλησε για «πολύ σημαντική απόφαση» την οποία η Τουρκία αντιμετωπίζει με ικανοποίηση και συνέχισε:

«…Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι αναμένουμε την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών το ταχύτερο στην Τουρκία.

Ελπίζουμε ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κατά την επί της ουσίας συζήτηση, θα ακυρώσει την απόφαση της επιτροπής ασύλου, και αυτοί οι πραξικοπηματίες θα επιστραφούν (εκδοθούν) στην Τουρκία. Η έκδοσή τους θα βοηθήσει στην βελτίωση των καλών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας