Φωτιά ξέσπασε και έξω απο το ΚΥΤ της Σάμου (video)…Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ;

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στη Σάμο, εξωτερικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα, ενώ η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης είναι καθησυχαστική.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και προσπαθούν να οριοθετήσουν το μέτωπο πριν λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζος, ανέφερε στο in.gr ότι το ΚΥΤ δεν κινδυνεύει από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι μακριά από σκηνές και πάνω στον λόφο δεν υπάρχει κανείς άλλος πέρα από τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Στο ΚΥΤ της Σάμου έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα κοροναϊού και η δομή έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδε

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, σήμανε στο ΚΥΤ Σάμου καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο με απόφαση του ΕΟΔΥ τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από σήμερα το πρωί, έξω απο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχοντας αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.