Η Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» Επικεφαλής της Sea Guardian (OSG) του ΝΑΤΟ!

SOUDA BAY, Ελλάδα – Ξεκίνησε η έκτη εστιασμένη περιπολία της Επιχείρησης Sea Guardian (OSG) του ΝΑΤΟ το 2020, με την ναυαρχίδα  του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Η Επιχείρηση Sea Guardian (OSG) είναι μια δέσμευση όλο το χρόνο, προληπτική και προσανατολισμένη  με συνεχή αποτροπή της τρομοκρατίας και των διεθνικών παράνομων δραστηριοτήτων.

Αυτός είναι η τελική φάση  για το 2020 OSG Focused Operation, που εκτελείται από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα COVID-19 κατά την προετοιμασία της αποστολής. Όπως και οι προηγούμενες περιπολίες φέτος, το πλήρωμα του Ελληνικού Ναυτικού ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Αρκετά άλλα μέτρα εφαρμόστηκαν για να διασφαλιστεί ότι το πλήρωμα είναι σε θέση να λειτουργεί με ασφάλεια πραγματοποιώντας την αποστολή του ΝΑΤΟ.

Η επιχείρηση Focused διευθύνεται από τον Κυβερνήτη  Στέφανο Σαρρή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η  Αρμάδα  αποτελείται από  την Ελληνική Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» το βουλγαρικό πλοίο Smeli και το υπεράκτιο περιπολικό πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Trent, υποστηριζόμενη και από υποβρύχια .

Μονάδες Maritime Patrol Aircrafts (MPA) και Airborne Early Warning από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ συμβάλλουν επίσης στην εστιασμένη περιπολία με τη σχετική αεροπορική υποστήριξη.

Στην επιχείρηση  θα συμμετάσχει   και  σε  ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό  κατά την  επίσκεψη της Αρμάδας  στο λιμάνι στη Χάιφα αργότερα τον Δεκέμβριο.