Φρίκαραν οι Τούρκοι με την παρουσία 10 Ισραηλινών M-346 (Lavi) με τους Χειριστές τους στην 120ΠΕΑ!!

Η συμφωνία  της Ελλάδος περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni) καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Το M-346 αναμένεται να προσφέρει στους Έλληνες Χειριστές πιλότους προχωρημένη εκπαίδευση, κατάλληλη για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Η αεροδυναμική σχεδίαση του M-346 εξασφαλίζει μεγάλη ικανότητα χειρισμών και ελέγχου σε μεγάλες γωνίες προσβολής, χρησιμοποιώντας συστήματα ελέγχου Fly-By-Wire.

Το ότι οι Τούρκοι φρίκαραν απο την Παρουσία των Ισραηλινών ελαφρών Μαχητικών M-346 είναι δεδομένο ,αφού οι Ίκαροί μας θα μπορούν να εκπαιδεύονται με μαχητικά και όχι με απλά εκπαιδευτικά ακόμη και στο Αιγαίο !

Το να πετάνε 10 μαχητικά συνεχώς στους Ουρανούς  με Εκπαιδευόμενους Ικάρους δίνει  μια άλλη διάσταση …Που οι Τούρκοι σίγουρα δεν το περίμεναν !

Ενώ ταυτόχρονα αποδεσμεύονται τα Ελληνικά  Τ-6 που μπορούν να χρησιμοποιηθούν &  για το κυνήγι των Τουρκικών UAV 

Η μετεξέλιξη αυτών των επιδιώξεων ήταν το M-346FT (Fighter Trainer), περιέγραφε ως δεύτερο μέλος της οικογένειας Master με ικανότητα μεταφοράς όπλων αέρος-αέρος (ΑΙΜ-9/ΑΙΜ-2000) και αέρος-εδάφους (κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους), εξοπλισμένο με ατρακτίδια Litening και Reccelite και ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας, ώστε να αναλαμβάνει  και καθήκοντα air policing, homeland security, τακτικής αναγνώρισης και προσβολής επίγειων στόχων/κρούσης.

Αποστολή :Εκπαιδευτικό Αεροσκάφος

Πλήρωμα :2 ΚατασκευαστήςAermacchi

Διαστάσεις :Μήκος11,49 mΕκπέτασμα9,72 mΎψος4,98 m

ΒάροςΆδειο4610 kg

Μέγιστο απογείωσης9500 kg

Πηγή ισχύος :Κινητήρες2 × ITEC F124-GA-200

Επιδόσεις :Μέγιστη ταχύτητα983 km/hΑυτονομία1890 km

Οπλικό φορτίο Εννέα εξωτερικά σημεία ανάρτησης οπλισμού!!!