ΓΕΕΦ : Ο Αρχηγός που έκανε άσκηση της Ε.Φ με τους Τούρκους στο προσκεφάλι του!

basiakkuprosΑνέλαβε πριν από τρεις μήνες και του ήρθαν όλα μαζεμένα ,αλλά ο Αρχηγός της Ε.Φ Αντιστράτηγος Μπασιακούλης Γεώργιος απέδειξε οτι είναι για τα δύσκολα !

Αντέδρασε αστραπιαία όταν οι  κατέπεσε το Κυπριακό  Πολιτικό αεροσκάφος και ΄τα ελικόπτερα της Ε.Φ έφτασαν πρώτα απο όλους στο σημείο πτώσης του αεροσκάφους, δείχνοντας έτσι στους Ευρωπαίους ότι η Κύπρος έχει και τα μέσα αλλά και τα κότσια να μην αφήσει στους Τούρκους τους τομείς της έρευνας και της διάσωσης !

Εκμεταλλεύτηκε την κρίση που προκάλεσε η Τουρκία και μετέτρεψε μια απλή συντήρηση αλεξιπτωτιστών σε τακτική άσκηση χωρίς σενάριο ,δίνοντας διάφορα επεισόδια και καταμετρώντας την αντίδραση των Δυνάμεων της Ε.Φ και τον χρόνο αντίδρασης !

Αν και δεν έκανε επιστράτευση εφέδρων έβγαλε όλα τα οπλικά συστήματα της Α/Α Άμυνας της Κύπρου  στους χώρους διασποράς cyprus20sam(άριστος γνώστης ο ίδιος της αεράμυνας  έχει περάσει απο όλα τα στάδια των Κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και των TOR M1  ) αλλά και τα συστήματα των εποχούμενων  ¨EXOCET» που θα  χτυπήσουν τα Τούρκικα πολεμικά σκάφη  από 40 μίλια που θα συνοδεύουν τα αποβατικά ,αν οι Τούρκοι σκεφτούν να κάνουν την αποκοτιά !5

Η Άσκηση του Αρχηγού  έδειξε ότι  η οργάνωση της Ε.Φ που πλέον μπαίνει σε άλλη φάση με τον Αρχηγό να φτάνει και στον τελευταίο Εθνοφρουρό… Έκανε δε τον ΥΠΑΜ της Κύπρου έναν νέο άνθρωπο να δηλώσει :Δεν ακολουθούμε τους Τούρκους στην ένταση αλλά οργανωνόμαστε για να είμαστε έτοιμοι !

Το Δόγμα του Αρχηγού είναι να μετατρέψει την Ε.Φ  σε ένα σύνολο Ειδικών Δυνάμεων και να οργανώσει τμήμα (Κυνηγών Αρμάτων όπου  μεμονωμένοι άνδρες  θα γίνουν οι φονιάδες των Τούρκικων Αρμάτων )  μετατρέποντας ακόμη και τους εφέδρους της Κύπρου από Παλαιική Άμυνα σε ετοιμοπόλεμα τμήματα !

Στη Σύνοδο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ε.Ε ο Αρχηγός  ενημέρωσε τους Ομολόγους του για την προκλητική στάση των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ!CNA_Mb339377c57f24d5082c9d7769252c045

Οι Αρχηγοί  των Ενόπλων Δυνάμεων χωρών της Ε.Ε έτυχαν ενημέρωσης στις Βρυξέλλες από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη για την κατάσταση που επικρατεί στην Κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη και τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο της Τακτικής Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο αρχηγών ενόπλων δυνάμεων, στο περιθώριο της οποίας ο Αντιστράτηγος Μπασιακούλης είχε σειρά διμερών επαφών.

Τη Σύνοδο προσφώνησε η νέα Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία παρουσίασε τις απόψεις της για τα θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν οι μεταβατικές στρατηγικές, μετά την ολοκλήρωση των αποστολών της ΕΕ σε μια γεωγραφική περιοχή.

Οι αρχηγοί είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια, τη δημιουργία Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, καθώς και για το Πολιτικό Πλαίσιο για συστηματική και μακροπρόθεσμη αμυντική συνεργασία, και ενημερώθηκαν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ.

Σημαντικό στοιχείο της Συνόδου ήταν η εκλογή του νέου Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής, θέση στην οποία αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία, ο νυν Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Ο νέος πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής θα αναλάβει καθήκοντα από τις 6 Νοέμβριου 2015 για τρία χρόνια.