Γελάνε και οι Γκαμήλες της Λιβύης …Οι Τούρκοι «έχασαν» 2 απο τα 4 Υποβρύχια 209

Οι πρώτες αναφορές για την κυκλοφορία των τουρκικών υποβρυχίων εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο στις 9 Ιουνίου, μετά από αναφορές που ισχυρίστηκαν ότι τα υποβρύχια κατηγορίας τύπου Preveze του Τουρκικού Ναυτικού 209 από το Μπαρτίν εντοπίστηκαν να διέρχονται από τα στενά του Βοσπόρου νότια

Από αυτή η αναφορά  σύντομα υπήρχαν και άλλες   που ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον τέσσερα Τουρκικά υποβρύχια έχουν εγκαταλείψει τη βάση τους  στην Τουρκία και έχουν μετακινηθεί προς τη Μεσόγειο θάλασσα και μάλιστα έφτασαν στη Λιβύη!

Όμως σύμφωνα με την αραβόφωνη έκδοση της RT τα δύο απο τα 4 υποβρύχια έχασαν την επαφή με την Τουρκία και στο κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕ επικρατεί Πανικός

Στην αποκάλυψη ενός σοβαρού επεισοδίου, προχώρησαν Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης και η αραβόφωνη έκδοση του RT, εκθέτοντας τις σοβαρές αδυναμίες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας που επιχειρεί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία φέρεται να έχασε επαφή με δύο απο τα 4 υποβρύχια της κλάσης 209 που επιχειρούσαν ανοικτά της Λιβύης, λόγω παρεμβολών που δέχτηκαν στα συστήματα επικοινωνίας τους από αιγυπτιακά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Φαίνεται ότι η Τουρκία στοχεύει να αντιμετωπίσει  Αίγυπτο υπό τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι. Οι εμπειρογνώμονες των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή είναι της άποψης ότι η Τουρκία αποφάσισε να μετακινήσει τα υποβρύχια μετά από ειδήσεις για πιθανή αιγυπτιακή επέμβαση στη Λιβύη.

Αλλά το γεγονός έδειξε άλλα πράγματα σχετικά με τις Τουρκικές δυνατότητες στο Βυθό