Γέμισαν τα παράλια του νομού της Λάρισας με Λαθροπρόσφυγες …Αντιδρούν οι κάτοικοι

«Όχι πρόσφυγες στο χωριό μας», είναι η απόφαση της γενικής συνέλευσης των κατοίκων της Καρίτσας του Δήμου Αγιάς, που πραγματοποιήθηκε χ στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, με μοναδικό θέμα τη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε τουριστική επιχείρηση της περιοχής.

Από το Σάββατο το βράδυ έχουμε την εγκατάσταση δεκάδων λαθροπροσφύγων σε ξενοδοχεία του Δήμου Αγιάς. Συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Δοχός» στην Καρυτσα, εγκαταστάθηκαν πάνω απο  70 οικογένειες προσφύγων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκατάσταση περίπου 50 προσφύγων σε ξενώνα στην Άνω Σωτηρίτσα

Μαζί τους συντάχθηκαν και κάτοικοι του Στομίου, του Ομολίου, του Κόκκινου Νερού και του Παλαιόπυργου, που παρευρέθηκαν στη συνέλευση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα άρνησης στη φιλοξενία παιδιών, σε οποιοδήποτε τουριστικό κατάλυμα αυτών των οικισμών, καθώς, όπως αναφέρθηκε, εκτός της επιχείρησης στην Καρίτσα ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και άλλα τουριστικά καταλύματα στο Στόμιο και στο Κόκκινο Νερό.

Τη συνέλευση συγκάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο Καρίτσας, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Τσάκνης, δέχθηκε πολλές πιέσεις για να μην πραγματοποιηθεί, όμως ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι: «είναι υποχρέωση του Τοπικού Συμβουλίου να ρωτήσει τους κατοίκους, διότι φοβήθηκαν και ξεσηκώθηκαν». «Δεν θέλουμε πρόσφυγες στο χωριό μας», τόνισε ο ίδιος και σημείωσε:

«Έτσι θα ανοίξει μια πόρτα που δεν θα κλείσει ποτέ… Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά όπου κι αν φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, άνοιξε πληγή στην τοπική κοινωνία τους, έφερε σωρεία προβλημάτων στην καθημερινότητά τους, στον τουρισμό… Δεν θα μας αναγκάσουν ν΄ αφήσουμε το χωριό μας να πεθάνει…».

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, παρατηρήθηκε ομοφωνία των κατοίκων να κινητοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να σταματήσουν το σχέδιο φιλοξενίας προσφυγόπουλων στην περιοχή τους, ενώ ξεκίνησαν από χθες τη συγκέντρωση υπογραφών με σκοπό τη σύνταξη και την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στους βουλευτές του νομού Λάρισας, και στο γραφείο του πρωθυπουργού. «Αντί να φέρουμε υγιή τουρισμό για την ανάπτυξη της περιοχής, φέρνουμε πρόσφυγες;»

Παρεμβαίνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αστραν ο Πρόεδρος της Καρύτσας για τους Βουλευτές του νομού της Λάρισας …Διαβεβαίωσε πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά ,ενώ αποκάλυψε οτι ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου του απειλεί με Μηνύσεις


Διάφορα Άρθρα