Γερμανία: Συγκρούστηκαν δύο αεροσκάφη τύπου Eurofighter

Τα δύο μαχητικά  της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας συγκρούστηκαν πάνω από τη μικρή πόλη του Malchow, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Σβερίν, πρωτεύουσα του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Τα μαχητικά συγκρούστηκαν στον αέρα και στη συνέχεια κατέπεσαν», τόνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Spiegel. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το ένα από τα μαχητικά συνετρίβη σε δασώδη περιοχή, κοντά στο χωριό Jabel, ενώ το δεύτερο κατέληξε δέκα χιλιόμετρα πιο μακριά, νοτίως του χωριού Nossentiner Huette. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα SVZ, κάποια από τα μέρη των διαλυμένων αεροσκαφών κατέπεσαν σε κατοικημένη περιοχή.

Εκπρόσωπος μοίρας σε αεροπορική βάση, κοντά στην πόλη Laage, ανακοίνωσε πως οι πιλότοι έκαναν εγκαίρως χρήση του συστήματος αυτόματης εκτόξευσης. Ήδη, ο ένας, σύμφωνα με το Spiegel, έχει εντοπιστεί ζωντανός ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου συνεχίζονται. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο (dpa), κοντά στο ένα από τα σημεία συντριβής εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν ανήκουν στον πιλότο.