Για ένα 4ώρο τα έλεγαν Πούτιν & Ερντογάν !

Οι κοινές προσπάθειες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν για επίλυση της συριακής σύγκρουσης αποδίδουν, καθώς το επίπεδο βίας έχει μειωθεί στη χώρα, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν  έκαναν δηλώσει μετά από μια τετράωρη μαραθώνια συνάντηση!

Εκτός από τη Συρία, συζήτησαν διάφορα άλλα διμερή ζητήματα, από τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έως την οικονομική συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και της ενέργειας.

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε πως το σημαντικότερο δείγμα είναι πως οι διμερείς σχέσεις επέστρεψαν στο επίπεδο που ήταν πριν από την κρίση με την Κατάρριψη του μαχητικού  αεροσκάφους το 2015  από Τουρκικά F-16!

Αφού σημείωσε πως έθεσαν επί τάπητος με τον Ερντογάν την λύση της κρίσης με τη Συρία στο πλαίσιο της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της συγκεκριμένης χώρας, ο Πούτιν είπε πως αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με όλα τα περιφερειακά θέματα.

Υπενθυμίζοντας πως ξεκίνησαν ξανά τις εισαγωγές των τουρκικών αγροτικών προϊόντων είπε πως συνεχίζουν τις επαφές τους και για τους υπόλοιπους περιορισμούς.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα ζήτησαν τις απόψεις των αξιωματούχων των δυο χωρών και πως εξετάζουν την στρατηγική συνεργασία.

Ανέφερε δε πως συζήτησαν τις φάσεις που έχουν φτάσει τα σχέδια Τουρκικό Ρεύμα και o Πυρηνικός Σταθμός Άκκουγιου.

Δεν υπήρξε καμι’α Αναφορά για την αγορά των Α/Α Συστήματος  των  S-400…Αν και στη Μόσχα αυτό το θέμα θεωρείται λήξαν!