Για παραβίαση των «Τουρκικών Χωρικών Υδάτων» υποστηρίζουν οι Τούρκοι …Αν και υποβαθμίζουν το γεγονός της σύγκρουσης!

Ένταση μικρής διάρκειας μεταξύ περιπολικού του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και Κανονιοφόρου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στις βραχονησίδες Κάρντακ (Ίμια)…Σύμφωνα με την Κρατική τηλεόραση της TRT!

Το Τουρκικό περιπολικό προσέγγισε την περιοχή όταν η Ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος» εισήλθε στα «Τουρκικά χωρικά ύδατα» κοντά στις βραχονησίδες Κάρντακ.(Ιμια)

Το Τουρκικό πλοίο σύμφωνα με τους Τούρκους προειδοποίησε το ελληνικό Πολεμικό  να εξέλθει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια υπήρξε επαφή μικρής διάρκειας μεταξύ των δυο πλοίων επειδή η ελληνική κανονιοφόρος συνέχισε την παραβίαση.!

Μετά την ένταση τα δυο πλοία συγκρούστηκαν λόγω των επικίνδυνων ελιγμών που εκτέλεσε η ελληνική κανονιοφόρος Δεν σημειώθηκαν ζημιές σε κανένα από τα δυο πλοία.Οι βραχονησίδες Κάρντακ απέχουν 7 χιλιόμετρα από το Μπόντρουμ.

Εντύπωση πάντως μας προκαλεί η μη επίσημη ανακοίνωση του Γεγονότος απο την πλευρά του Ελληνικού  ΓΕΕΘΑ …Ενώ από το συνήθως λαλίστατο ΥΠΕΘΑ επικρατεί αφωνία ,χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών !!  • Maniadakis sakis

    Επιτελους τι θελετε ρε βλακες?Ορεξη εχετε ?
    Αιντε στα Γ@@@@@!!