Για «Στρατικοποίηση» της θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Κύπρο …Ανέφερε ο Α/ΓΕΕΦ ,αλλά δεν μας είπε σε ποιες ενέργειες θα προβεί!

«Σκληρή γλώσσα» κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Ο Αρχηγός  του ΓΕΕΦ  συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών Μελών (ΚΜ), για συζήτηση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης αναφέρθηκε στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία….

Ενώ αύξησε τις λαθρομεταναστευτικές ροές στο έδαφος της ΚΔ μέσω των κατεχομένων και κατ’ επέκταση της ΕΕ, ενώ προχώρησε και στην 6η παράνομη γεώτρηση 51 ν.μ. νότια της νήσου, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με ταυτόχρονη παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων στην περιοχή.

Επί των τουρκικών παραβιάσεων και της «στρατικοποίησης» της θαλάσσιας περιοχής γύρω από την Κύπρο, υπογράμμισε ότι η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας και η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου δεν απειλεί μόνο την ασφάλεια της ΚΔ αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.

Σχόλιο:  Καλές είναι οι διαπιστώσεις για τις Τούρκικες προκλήσεις εδώ και χρόνια τώρα ,απο την εισβολή του Αττίλα ,αλλά καλά θα κάνουν αυτοί που έχουν την ευθύνη της Κατεχόμενης Κύπρου να πουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν


Διάφορα Άρθρα