Για Συριακό Πύραυλο S-200 (Sam-5) επιβαιώνουν και οι Τ/Κ

Πύραυλος S-200 ήταν το αντικείμενο που κατέπεσε στα Κατεχόμεν της Βόρειας Κύπρου.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Ψευδοκράτους , Κουντρέτ Όζερσαϊ, σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter αναφέρει ότι οι έρευνες έδειξαν πως η επιγραφή στο αντικείμενο που έπεσε κοντά στο χωριό Τάσκεντ είναι ίδια με αυτήν στον ρωσικής κατασκευής πύραυλο S-200 που είχε πέσει στο Γκαζιάντεπ τον Ιούλιο του 2018.

Ο Όζερσαϊ είπε ότι επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Οι φράσεις που αναγράφονται στον ρωσικής κατασκευής πύραυλο S-200 που είχε πέσει στο Γκαζιάντεπ τον Ιούλιο του 2018 είναι ίδιες με αυτές που αναγράφονται στον πύραυλο που έπεσε χθες το βράδυ στη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Όζερσαϊ απηύθυνε έκκληση κυρίως στο συριακό καθεστώς καθώς και στο Ισραήλ και τις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες να λάβουν μέτρα έχοντας υπόψη την ασφάλεια της ζωής και την προστασία των περιουσιών στις γειτονικές χώρες.

Κάλεσε επίσης όλους να συμπεριφερθούν με ηρεμία.

Ο Πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε επίσης ότι ο πύραυλος που κατέπεσε ανήκει σε συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Ο πύραυλος που δεν βρήκε το στόχο του μπορεί να εκτοξεύτηκε για αμυντικούς σκοπούς εναντίον των ισραηλινών επιδρομών, ανέφερε.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τοξικών αερίων ή χημικών ουσιών, υπογράμμισε ο  Πρωθυπουργός των Κατεχόμενων