Για τα μπάζα η Τουρκική αεράμυνα…δίπλα απο το «Yavuz» & τις Φρεγάτες πέταξαν οι Αλεπούδες της 340Μ

Χαμπάρι δεν πήραν οι Τούρκοι ,όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο τα Ελληνικά F-16 που πήραν μέρος στην Άσκηση «Ατσάλινο Βέλος»

Αλλά ούτε και  το C-130 οι Τούρκοι…δεν είδαν στις οθόνες των RADAR§
Ο αιφνιδιασμός των Τούρκων  ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατες πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, δεν ήταν επίτευγμα μόνο των F-16 από την 340 Μοίρα, αλλά
… Είχε προηγηθεί η πολύ πρωινή πτήση του C-130 Hercules από την 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, που πριν προσεγγίσει τη Ρόδο έστριψε με πορεία προς την Κρήτη, γεγονός που «κοίμισε» τους ελεγκτές αεράμυνας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Απ’ εκεί το Ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος «χαμήλωσε» αρκετά, οι πιλότοι εκμεταλλεύτηκαν το ανάγλυφο των νησιών και ο Ηρακλής προσγειώθηκε στη Λάρνακα, χωρίς καν να δεχτεί τη γνωστή «λεκτική παρενόχληση» των τουρκικών ραντάρ. 
Ούτε καν το C-130 δεν αντιλήφθηκαν τα τουρκικά ραντάρ να προσεγγίζει την Κύπρο κι αυτό ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού και εμπειρίας ιπταμένων και επιτελικών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τρία F-16 Block 52 plus από την 340Μοίρα της 115 ΠΜ , που αντί για σχηματισμό, περισσότερο έμοιαζαν σαν μια γροθιά στην οθόνη του ραντάρ…Τόσο κοντά πεταγαν
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ελληνικά μαχητικά, όπως και το μεταγωγικό C-130, πέρασαν σε σχετικά κοντινή απόσταση από το πλωτό γεωτρύπανο «Yavuz» που συνοδεύεται από υπερσύγχρονα Τουρκικά  πολεμικά πλοία.
Απ’ ό,τι φάνηκε κι εκεί, στις τουρκικές φρεγάτες, ουδείς έβλεπε τις οθόνες των ραντάρ τους, ώστε να καταλάβουν ότι κάτι προσεγγίζει την περιοχή με  πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Σχόλιο: Οι Τούρκοι ή το παίζουν σιγουράντζες ή πράγματι δεν είναι ικανοί Στρατιωτικά &  δεν πήραν χαμπάρι τι Ίπταται στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό τα Επιτελεία πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ οψιν

 


Διάφορα Άρθρα