Για το Χειρότερο Σενάριο προετοιμάζονται οι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη


Τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη προετοιμάζονται για το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλη την ήπειρο”, ανακοίνωσαν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί στον αμερικανικό τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Πτέραρχος  Tod D. Wolters, διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των Η.Π.Α., δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει περίπου 35 αναφερθείσες περιπτώσεις μεταξύ του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που σταθμεύει στην Ευρώπη.

Όμως, καθώς ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα στην περιοχή και χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρές καταστάσεις, οι προοπτικές για τις δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιδεινωθούν γρήγορα.

“Προετοιμαζόμαστε για χειρότερα σενάρια όσον αφορά την πιθανή εξάπλωση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο SACEUR μέσω τηλεφώνου το πρωί της Παρασκευής.

A US Army reservist decontaminates vehicle in preparation for DEFENDER-Europe 20

Ερωτώμενος για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ο Πτέραρχος Wolters δήλωσε ότι το χειρότερο σενάριο για τον ίδιο θα ήταν όταν ο κορωνοϊός να θέσει σε κίνδυνο την αποστολή των Η.Π.Α. στην Ευρώπη, μέχρι το σημείο του να πρέπει να “βγουν εκτός στρατοπέδων οι δυνάμεις των ΗΠΑ” για βοήθεια.

Ο Πτέραρχος Wolters τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη παραμένουν πλήρως προετοιμασμένες αλλά και πανέτοιμες, ενώ μέχρι στιγμής ο ιός δεν έχει επηρεάσει την στρατιωτική τους ετοιμότητα.

“Καθώς είμαστε σήμερα εδώ, με βάση την διασπορά του ιού που διαδίδεται σε όλη την Ευρώπη, είμαστε σε θέση να να διατηρήσουμε τον τρέχον επίπεδο ετοιμότητας που έχουμε», είπε.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές προσαρμογές ως αποτέλεσμα του ιού.

Το Πεντάγωνο αυτή την εβδομάδα ακύρωσε μέρος της προγραμματισμένης στρατιωτικής άσκησης Defender Europe 20, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ΕΕ από το Ψυχρό Πόλεμο.