Γιατί «απαξιώσαμε» την Πολυεθνική Άσκηση «ΤΑΛΩΣ-2017;»

«Επιτυχημένη»  χαρακτηρίστηκε η πολυεθνική Άσκηση «ΤΑΛΩΣ-2017» που διεξήχθη στην έδρα των Κοκκινομπερέδων της 71ΗΣ ΤΑΞ,  ίσως το καλύτερο Οργανωμένο Αερομεταφερόμενο συγκρότημα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας!

Δεν θα σταθούμε στα της ίδιας της Άσκησης αφού σύμφωνα με την Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το σενάριο είναι γνωστό αν και η ανάπτυξη του Στρατηγείου έγινε σε Στρατόπεδο και όχι σε χώρο διασποράς, λες και οι Επιχειρήσεις θα γίνονται με την άνεσή μας αλλά  …Αναρωτιόμαστε όμως γιατί «Απαξιώθηκε» η Άσκηση του Συγκροτήματος !

Το ΣΜ HELBROC αποτελεί μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων διαχείρισης κρίσεων και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ενεργοποιήθηκε το 2007 και αρχικά συμμετείχαν σε αυτό η Ελλάδα, ως Χώρα Πλαίσιο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Αργότερα εντάχθηκαν σε αυτό η Ουκρανία (2011) και η Σερβία (2016).

Η Εθνική Φρουρά  της Κύπρου συμμετείχε  στο ΣΜ με συνολική δύναμη 60 ατόμων και με την Παρουσία του Υπαρχηγού της Ε.Θ Στρατηγού Μαρκίδη . Συγκεκριμένα διατίθενται 9 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί στο Στρατηγείο της Δύναμης, μία Διμοιρία Στρατονομίας με 20 άτομα και μία Διμοιρία Υγειονομικού με 31 άτομα

Απο πλευράς ΓΕΕΘΑ παρέστη ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και κανένας από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων!!!

Ενώ ο ΥΕΘΑ με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΝ πήγαν σε μνημόσυνο για τους Πεσόντες του ΠΝ λες και δεν μπορούσε η Επιμνημόσυνη Δέηση να γίνει μια κάποια άλλη ημέρα  ,ο Α/ΓΕΣ ήταν σε Επίσκεψη στη ΣΠΒ και στο ΚΕΕΔ ..Ενώ αγνοείται η και τύχη του Α/ΓΕΑ!(φώτο απο την Παρουσία του στην TAΛΩΣ-2013)

Στην Πολυεθνική άσκηση εκτός των Άλλων δεν Παρέστη  ούτε ο Έλληνας Στρατηγός της Ε.Ε Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Μιχαήλ Κωσταράκος   αφού από πληροφορίες μάθαμε ότι ούτε αυτός προσκλήθηκε !!!

Τελικά την Πολυεθνική Άσκηση που ενεργεί με Εντολές του ΟΗΕ για ποιον την κάναμε για εμάς ;

The Tactical Assault Light Operator Suit, or TALOS will be made of liquid armor that can solidify on command. Fitted with the protective gear troops would be more lethal and better protected, particularly the vulnerable first soldier to breach a compound. An amalgam of academics, defense industry types and Pentagon personnel are trying to fine-tune the battery-powered exoskeleton, which would reduce strain on the body, provide superior ballistic protection and in-helmet technologies to boost communications and visibility.

Επίσης δεν υπήρχε η Παρουσία Διεθνών ΜΜΕ που θα έδιναν μια άλλη διάσταση στην προβολή της Ασκήσεως και να επισημάνουμε εδώ ότι ο Α/ΓΕΣ παραβρέθηκε την προηγούμενη ημέρα σε Αντιαεροπορικές Βολές  των Χωρών Χρηστών του ΠΒΚ  (NAMFI)  στη Κρήτη χωρίς να υπάρχει Ελληνική Συμμετοχή !

Αφού η Ελλάδα ήταν η Χώρα Πλαίσιο της Εκτέλεσης της Ασκήσεως «ΤΑΛΩΣ-17» δεν έπρεπε να  είχε και την ανάλογη προβολή με την Παρουσία τουλάχιστον των Αρχηγών Επιτελείων ;

Αυτά τα πράγματα χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή ..Ενώ μια διεθνή προβολή της Ελλάδος και Ειδικά των Δυνάμεων της 71ΗΣ Ταξιαρχίας  μόνο κακό δεν θα έκανε !!

Την «Απαξίωση της Ασκήσεως» επισήμανε με ανάρτησή τους στο Twitter και ο Στρατηγός Κωσταράκος!