Γιατί απέσυραν «τυφλό» οι Αμερικανοί το USS «Donald Cook» …Με τα νεύρα του Πληρώματος «σμπαράλια ;»

Τι χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι και έβγαλαν εκτός Μάχης το Υπερσύγχρονο  Πολεμικό και τους Ναύτες να χτυπάνε ενέσεις ;khjkj

                         Στο κατάστρωμα ο Κυβερνήτης του USS «Donald Cook» κατά την επιδρομή του Ρωσικού Mig

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους Αμαρικανούς να αποσύρουν Άρον-Άρον το Πολεμικό απο την Μαύρη Θάλασα και να αντικατασταθεί με το  πολεμικό USS Taylor που μόλις είχαν  τελειώσει  τις επισκευές στο Ναύσταθμο της Σούδας !(φώτο)image333

Τι ήταν αυτό που τύφλωσε το Αμερικάνικο πολεμικό και έθεσε εκτός λειτουργείας ΄όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Πλοίου ;  Αν αναλογιστούμε οτι έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΔΙεθνή ΜΜΕ μια απλή  προσέγγεση ενός αόπλου μαχητικού των Ρώσων και μάλιστα Παρωχημένης Τεχνολογίας …

Υπόψιν η Ρωσία κρατάει τα χαρτιά της κρυφά όσο αφορά Μαχητικά τελευταιας τεχνολογίας ,ενώ έκανε πρόβα βομβαρδιτικών πολύ μεγάλης ακτίνας δράσεως !

Να θυμίσουμε οτι ο Κυβερνήτης του USS «Donald Cook» βγήκε στο κατάστρωμα  και παρατηρούσε με τα κυάλια το Ρώσικο μαχητικό ενώ όλα τα συστήματα ήταν εκτός !

image22

Οι Ρώσοι πρώτα «τύφλωσαν» το αμερικανικό πολεμικό και μετά το «βομβάρδιζαν» για 90 λεπτά! σύμφωνα με Ρεπορτάζ του fox2magazine.net/

Πληροφορίες λένε ότι οι 27 Αμερικανοί ναύτες του αμερικανικού αντιτοριπιλικού USS «Donald Cook», μετά την υπερπτήση ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-24 πάνω από το αμερικανικό πολεμικό – για συνολικά 12 φορές, διαμαρτύροναι για σοβαρές συναισθηματικές και διανοητικές ενοχλήσεις, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Το περιστατικό, στο οποίο αναφέρθηκε και το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον ειδικών και πολλά σχόλια. Πολλοί ρωτούν, τι ακριβώς τρομοκράτησε τους Αμερικανούς, όπως το ρωσικό βομβαρδιστικό ήταν άοπλο, και δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως από τα πιο σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη.

Επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες έχουν ανταλλάξει απόψεις και σχόλια σχετικά με το άγχος των Αμερικανών για ένα νέο ρωσικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας – η προηγμένη σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου με την κωδική ονομασία Khibiny-M. Το σύστημα αυτό λέγεται ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από αεροσκάφη Su-24 σε ασκήσεις, ενώ πιθανολογείται ότι αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του Su-35.

Τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το ηθικό των Αμερικανών στρατιωτικών, όπως η δική τους αδυναμία στο να εξηγήσουν το ασυνήθιστο αποτέλεσμα της χρήσης αυτού του συστήματος.

Υπενθυμίζεται η χρονολογική σειρά των γεγονότων:

Στις 10 Απριλίου 2014 το αμερικανικό πολεμικό USS «Donald Cook» εισέρχεται στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, για την εκτέλεση διάφορων ασκήσεων με τις παράκτιες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως ως επίδειξη δύναμης σε σχέση με την αδιαλλαξία της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία.

Στις 12 Απριλίου, από μια ρωσική βάση στην Μαύρη Θάλασσα απογειώνεται ένα άοπλο μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-24 Fencer, αλλά με ένα πολύ ιδιαίτερο αξεσουάρ κάτω από την άτρακτο.

Η απόσταση ανίχνευσης του ρωσικού βομβαρδιστικού από το αμερικανικό περιβόητο σύστημα «Aegis» που φέρνει μαζί του το USS «Donald Cook», θεωρητικά είναι ικανοποιητική για τα πυραυλικά συστήματα του πλοίου. Η κατάσταση όμως για το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού άλλαξε δραματικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: Ξαφνικά, όλες οι οθόνες στην γέφυρα και στο κέντρο μάχης του πλοίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Το «Aegis» είχε σταματήσει να λειτουργεί, το συγκρότημα τερματικής αεράμυνας «Phalanx» τέθηκε αυτόματα εκτός λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου – 90 βασανιστικά λεπτά για το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού, ένα δεύτερο Su-24 Fencer πέταξε πάνω από το κατάστρωμα, προσομειώνοντας τον βομβαρδισμό του πλοίου – ξανά και ξανά, συνολικά 12 φορές. Οι βιαστικές προσπάθειες των Αμερικανών ναυτών να αναβιώσουν τα αμυντικά συστήματα του πλοίου ήταν ανεπιτυχείς.

Μόνο όταν το περίγραμμα του Fencer χάθηκε στη ρωσική ακτή, το ραντάρ του USS «Donald Cook» έδειξε στις οθόνες του πλοίου έναν καθαρό ουρανό – ένα κενό μπλέ χρώματος. Έτσι τελειώνει η ιστορία μιας άλλης επαλήθευσης της φονικής αποτελεσματικότητας του Khibiny-M.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το μοναδικό σε ικανότητες συγκρότημα μιας νέας κατηγορίας όπλων ηλεκτρνικού πολέμου Khibiny-M είναι για τα αεροσκάφη πρώτης γραμμής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, για την άμυνα κατά των κατευθυνόμενων ναυτικών πυραύλων. Αναπτύχθηκε από την KNIRTI και χρηματοδοτείται με 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Khibiny-M μπορεί να υπολογίσει τη θέση του ραδιοεξοπλισμού του εχθρού, να καταστρέψει οποιοδήποτε εχθρικό εξοπλισμό, τυφλώνοντας τα ραντάρ και φράζοντας τα ερτζιανά κύματα, κάνοντας αδύνατο το έργο των αντίπαλων συστημάτων για τον έλεγχο πυρός.

Σε πολεμική περίπτωση, τα Su-24 και Su-34 μπορούν να βυθίσουν ένα πλοίο με σύγχρονα βλήματα κατά-πλοίων AS-17 ή AS-20 με ένα εκτιμώμενο εύρος από 110-150 χιλιόμετρα. Οι πυραύλοι αεράμυνας RIM-66M ή SM-2MR Block IIIA των αμερικανικών πολεμικών πλοίων έχουν ένα εύρος από περίπου 165 χιλιόμετρα. Τα αεροσκάφη Sukhoi έχουν… μετάκαυση.