Γιατί δεν έγινε η …Απόβαση των Πεζοναυτών στον Άγιο Ευστράτιο της Λήμνου ; (ΤΑΜΣ ATG 200)

Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε η  Άσκηση των Πεζοναυτών «ATG 2020 «στο νησί που χτυπά  η καρδιά της  Ελληνικής Αεράμυνας και της αποτροπής στο νησί των Σποράδων τη νήσο Σκύρο !

Όμως υπάρχει σχεδιασμός της Τουρκικής Στρατηγικής για κατάληψη της νήσου στην καρδιά του Αιγαίου ,όπου σταθμεύουν Μαχητικά ,υποστηρίζονται απο σύγχρονα Α/Α PATRIOT  απο αυτά που μας περισσεύουν και τα στέλνουμε και στη Σαουδική Αραβία ;

Απο τη  απόσταση και μόνον δεν μπορεί να  γίνει μια  επιτυχή καταδρομή ενέργεια  στο νησί της Σκύρου που δεν θα έχει την Υποστήριξη Πολεμικών Σκαφών,Ελικοπτέρων και Μαχητικών

Οτι πετάει και ότι πλέει στο Κεντρικό Αιγαίο που επιτηρείτε 24ώρες το 24ωρο καταγράφεται   και να αναφέρεται

Όμως σύμφωνα με το Σενάριο της ασκήσεως είχε σχεδιαστεί και Απόβαση των Πεζοναυτών Ελλήνων -Γάλλων και Αμερικανών στον Άγιο Ευστράτιο της Λήμνου που τελικά δεν έγινε !

Επίσημη ανακοίνωση δεν είχαμε …Ανεπίσημα μάθαμε οτι η  Προγραμματισμένη Απόβαση δεν έγινε γιατί :

H απόβαση στον Αγ.Ευστρατιο δεν έγινε λόγω έντονων ριπών Αέρα ,θα γινόταν  και με fast rop ,για λόγους ασφαλείας επιλέχθηκε και εκτελέστηκε στην Νήσο Σκύρο ,που όμως για όσους γνωρίζουν το νησί , οι Αέρηδες δεν σταματούν να φυσούν ποτέ !!!

Να έχει καμιά σχέση οτι η Τουρκία είχε ανακοινώσει NAYTEX με πυρά του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην Περιοχή  και εμείς δεν θέλαμε να προκαλέσουμε   ή συμβαίνει  κάτι άλλο ;  Λέμε τώρα!

Σύμφωνα με Διεθνή Στρατιωτικά ΜΜΕ

                                                   The military exercise “Alexander the Great”

The final phase of the exercise took place at the island of Skiros with the Greek 32nd Marine Brigade together with U.S. and French Marines executing landing manouvres, as well as mixed SOF units executing island recapture scenarios, at the Northern Aegean islet of St. Eustratios.


Διάφορα Άρθρα