Γιατί τα Τούρκικα “Aksungur” που αλωνίζουν το Ν.Α …Δεν αναχαιτίζονται ;

Συνεχείς οι στο – Τι κατασκοπεύουν – Οι υποψίες του Πενταγώνου και τα πρώτα γαλλικά τύπου Patroller που έρχονται

Έγιναν πλέον ρουτίνα οι πτήσεις τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών και (κυρίως το εξελιγμένο ) στο FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλλουν σχέδια πτήσεως πραγματοποιώντας καθημερινώς .

Δεν περνά ούτε μια μέρα από τον Ιανουάριο του 2024 που τα τουρκικά εναέρια μέσα πετούν στο Αιγαίο κάνοντας .

Δείτεκαι αυτά

Να σκεφτείτε ότι το Aksungur (στα ελληνικά «ασπρογέρακας»), επέστρεψε» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στις 13 Αυγούστου, τις ημέρες δηλαδή που η Αττική καιγόταν και όλος ο διαθέσιμος στόλος της πολεμικής αεροπορίας επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς.sddefault

Κι όμως απασχολούσε όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μαχητικά μας αεροσκάφη για την αναγνώριση και ταυτοποίηση του.

Ενώ τα μαχητικά της ς σταμάτησαν (επί του παρόντος) τις πτήσεις πάνω από τα και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, και άρχισαν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα τουρκικά κατασκοπευτικά πετούν σε μεγάλο ύψος και πιστεύεται ότι καταγράφουν προφανώς ότι συμβαίνει σε νησιά, αλλά και στο Αιγαίο.

Το περίεργο είναι ότι πέραν μιας ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ για παραβάσεις και ότι τα drones κτλ. αναγνωρίζονται σύμφωνα με τους κανόνες διεθνούς αεροπλοΐας, τίποτε άλλο δεν γίνεται από πλευράς Αθήνας.

Ούτε καν διαβήματα, ούτε καν φαίνεται να απασχολεί τα ΜΜΕ.

Τι κατασκοπεύουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Οι υποψίες του Πενταγώνου

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποκτήσει anti- συστήματα, τα οποία μάλιστα έχουν δοκιμαστεί επί του πεδίου επιτυχώς από τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που δρουν στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι.

Επιπλέον το ελληνικό Πεντάγωνο έχει σοβαρές υποψίες ότι το εξελιγμένο drone Aksungur είχε χρησιμοποιηθεί και τον Σεπτέμβριο του 2022 και να φωτογραφίσει και να ελέγξει τα αμερικανικής κατασκευής Μ-117 σε Σάμο και Μυτιλήνη.

Επίσης τουρκικά κατασκοπευτικό αεροπλάνα είχαν σταλεί, σύμφωνα με πληροφορίες και στην Κάσο όταν το ιταλικό καράβι τοποθετούσε καλώδια και τέλος «κοιτάζουν» και τη ροή των μεταναστών στο Αιγαίο.1 sagem patroller

Έρχονται τα πρώτα γαλλικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Patroller

Πέραν από τα anti-drone συστήματα που έχει αναπτύξει η ΕΑΒ, η Αθήνα ετοιμάζεται για την παραλαβή των πρώτων γαλλικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Patroller.

Αναμένονται να παραδοθούν σε λίγους μήνες, τέλη του 2024 και πρόκειται να αυξήσει θεαματικά τις δυνατότητες επιτήρησης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και συγκεκριμένα του στρατού ξηράς, παρέχοντας εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε μεγάλο βάθος, θερμική αποτύπωση καθώς και δεδομένα βολής.


Σχετικά Άρθρα

Next Post