H 343 Μοίρα (343Μ) συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της και την σημαντική αυτή επέτειο γιόρτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 25/7 , στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τα στελέχη της μονάδας και πολλοί συγγενείς και φίλοι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της 343 Μοίρας από την ίδρυσή της το 1955 με το τελευταίο όνομα πριν την λέξη «Αθάνατοι» να είναι του πιλότου Κώστα Ηλιάκη. Μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
H τήρηση ενός λεπτού σιγής που διεκόπη από την πτήση σμήνους F16 πάνω από το μνημείο και με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Προηγήθηκε η τελετή για τον εορτασμό της επετείου των 70 ετών της 343 Μοίρας με την ανάγνωση των ημερήσιων διαταγών από τον Διοικητή της 343 Μοίρας Νικόλαο Δανδιά και στην συνέχεια από τον Αρχηγό ΓΕΑ Δημοσθένη Γρηγοριάδη.
πηγή:Flashnews.gr














