H Ορθόδοξη Θράκη αντιστέκεται στη λαίλαπα του Ισλάμ …Και σας Προκαλεί!

1Μπορεί τα Καραβάνια του Ισλάμ να κατέφθασαν στην Ελληνική Θράκη για να ψηφίζουν μαζικά Μουσουλμάνους υποψηφίους κατ’ εντολή  του Τουρκικού Προξενείου που εφαρμόζει Στρατηγική της Τουρκίας !

Μπορεί οι Μουσουλμάνοι Βουλευτές να αναφέρουν για  «Μητέρα Πατρίδα» την Τουρκία και να μην εκτιμούν τα διακαιώματα που απολαμβάνουν στην Ελλάδα οι Έλληνες Μουσουλμάνοι !

Μπορεί να επικαλούνται τις Χώρες της Ε.Ε  …Αλλά σε σοβαρές Χώρες τους στέλνουν στον αγύριστο αν κατηγορήσουν την Χώρα (Γερμανία )  και σε άλλες μικρότερες εξίσου όμως σοβαρές όταν τολμήσουν να μιλήσουν Τουρκικά τους τιμωρούν με πρόστιμο (Βουλγαρία )

Κόντρα όμως στην λαίλαπα του Ισλάμ που αποτελεί Στρατηγική  επιλογή της Τουρκίας σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού τπου γνωστού  Γενίτσαρου Αχμέτ η Ορθοδοξία της Ξάνθης αντιστέκεται  με όπλα την Αγάπη !

Δεν θα ήθελαν οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας και οι δήθεν που τους εκπροσωπούν να εφαρμοστούν και στη Θράκη μα την Πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία για το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και την Πολιτική του Τούρκικου Κράτους στους ελάχιστους  εναπομείναντες  Χριστιανούς  της Τουρκίας !

Μια Ομάδα Χριστιανών με επικεφαλής τον Στρατηγό της Ξάνθης τον Γιώργο Γεωργιάδη  και Μπροστάρη τον Παπαφλέσσα της Θράκης τον Δεσπότη της Ξάνθης , ξεκίνησαν πάλι  τον αγώνα τους για να ανοίξουν Εκκλησιές και Ξωκλήσια  στα Πομακοχώρια της Ξάνθης !afisa2015

Αγώνας που πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε έστω ακόμη και με την συμμετοχή μας ….Τη φωνή της Ορθοδοξίας πρέπει όλοι να την ακούσουμε και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες προκαταλήψεις !

Ας την ακούσουν οι  Πρόεδροι των ΚΑΠΗ ανα την επικράτεια και ας βάλλουν στο πρόγραμμα τους μια απο τις ημερομηνίες που η Ομάδα έχει προγραμματίσει !

Ας ακούσουν οι δάσκαλοι μας και ας κάνουν το ίδιο …Η Θράκη μας χρειάζεται σήμερα και όχι Αύριο που ίσως να είναι πολύ αργά !

               Η Επιστολή και το κάλεσμα της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΑΑΣ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ και των Αναδόχων !

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ΕΑΑΣ (ΝΠΔΔ), με το Παράρτημα της στο Ν. Ξάνθης, μαζί με τους άλλους επτά (7) ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους των Ιερών παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, συνεχίζουν και το 2015 την έκδοση της αφίσας, με τίτλο: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015».

Πρόθεση όλων μας είναι να σας πληροφορήσουμε για τη δραστηριότητα αυτή, που πραγματοποιείται (για 2η χρονιά), στην ακριτική-παραμεθόριο περιοχή μας, στους ιερούς ναούς και τα παρεκκλήσια που υπάρχουν μέσα ή εγγύς στα χωριά που διαβιούν οι συμπατριώτες όλων μας, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα, Πομάκοι στο Ν. Ξάνθης.

Τα ιερά παρεκκλήσια, συνολικά οκτώ (8), είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν (1932-1970), είναι διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, για τις ανάγκες κυρίως του Στρ. Προσωπικού, αλλά και των λοιπών Δημοσίων Υπαλλήλων, που τότε διέμεναν μόνιμα στην παραμεθόριο περιοχή, με τις οικογένειές τους. Στη διάρκεια της τελευταίας 40-ετίας, με Κρατικές Αποφάσεις αρκετά Στρ. Φυλάκια, όπως και άλλοι Κρατικοί Φορείς, σταδιακά αποσύρθηκαν μονίμως, σχεδόν στο σύνολό τους, αφήνοντας στην ουσία τα 8 εκκλησάκια, εκτεθειμένα στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς φροντίδα και τακτικό ποίμνιο, στην ανελέητη φθορά του χρόνου.

Οι ‘’ανάδοχοι’’ των παρεκκλησίων επικεντρώθηκαν σταδιακά εδώ και τρία (3) χρόνια, στην επισκευή, συντήρηση των συγκεκριμένων ναών με τη βοήθεια, κυρίως του Δ’ Σ. Στρατού, όπως και της ΠΕ Ξάνθης στα έργα υποδομής, με χρηματοδότηση από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, αλλά και από εράνους ή μεμονωμένες βοήθειες από τα μέλη τους και άλλους.

Όλοι αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή και μέχρι το 2014 εξωραΐστηκαν και υιοθετήθηκαν όλα από Συλλόγους και Ενώσεις, με αποτέλεσμα, να διατηρηθούν οριστικά πλέον τα ιερά αυτά προσκυνήματα, να λειτουργούν πλέον συχνά και οπωσδήποτε στους εορτασμούς των Αγίων που είναι αφιερωμένα, να ηχούν οι καμπάνες τους, με την παρουσία πιστών από την πόλη της Ξάνθης και των γύρω περιοχών, να ακούγονται οι ψαλμωδίες & τα τροπάρια των Αγίων, έχοντας ως απαραίτητους ακοίμητους φρουρούς και παραστάτες τους, αντικριστά την Ελληνική και τη Βυζαντινή σημαία, που εφεξής διαρκώς κυματίζουν περήφανα, τονίζοντας έτσι το Θρησκευτικό συναίσθημα των εκκλησιαζομένων, αλλά και το αλληλένδετο Εθνικό Φρόνημα των Κατοίκων.

Το 2014 τελέστηκαν συνολικά 28 εκκλησιασμοί, με την παρουσία εκκλησιάσματος που κυμάνθηκε από 80-300 άτομα από την Τοπική Κοινωνία της Ξάνθης, που ξεπέρασαν όμως και τα 1000 άτομα, στα ‘’ Θυρανοίξια και Υιοθεσία του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου & Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ, όταν υπήρξε πανελλήνια συμμετοχή από 16 ομώνυμους συλλόγους με τον ‘’ανάδοχο’’ Τοπικό Σύλλογο.

Σας προσκαλούμε, ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ και προσδοκούμε ότι θα εντάξετε στους ταξιδιωτικούς προορισμούς σας, αφίξεις με τουλάχιστον μία (1) διανυκτέρευση στην Ξάνθη, με ταυτόχρονη επίσκεψη -παρακολούθηση ενός εκκλησιασμού μαζί μας, στα γραφικά αυτά εκκλησάκια, που απεικονίζονται στην αφίσα και στις ημερομηνίες που αναγράφονται. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλετε ουσιαστικά στην ισχυροποίηση-ενίσχυση των παραπάνω επιδιώξεων, γιατί η συνέχιση και η καθιέρωσή τους, αποτελεί ιερή υποχρέωση ΟΛΩΝ για τη διατήρηση της πνευματικής, αλλά και της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας.

Εφόσον στον προγραμματισμό της εκδρομής σας, δεν σας εξυπηρετούν οι αναγραφόμενες ημερομηνίες εκκλησιασμού, υπάρχει δυνατότητα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης- συνεννοήσεως, τέλεσης σε άλλη (πρόσθετη),που να εξυπηρετεί τις οργανωμένες εκδρομές του Πρακτορείου/ Συλλόγου σας.

Το πρόγραμμα του 2015, περιλαμβάνει συνολικά 32 εκκλησιασμούς, αρχίζει τον Μάρτιο, συνεχίζει τον Απρίλιο, με τρείς (3) αξιοσημείωτους εκκλησιασμούς στον Αγ. Γεώργιο ( ΕΧΙΝΟ): ‘’ Εορτασμός Μάχης Οχυρών’’, ‘’Περιφορά Επιταφίου’’ (Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) και ‘’Ανάσταση’’ (Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ), ενώ ολοκληρώνεται στις 26 Νοεμβρίου( Εορτή Αγ. Στυλιανού). Οι περισσότεροι εκκλησιασμοί τελούνται με την παρουσία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος.

Έχοντες σαφή επίγνωση της οικονομικής κατάστασης, για το θέμα της διαμονής σας, έχουμε επιτύχει έκπτωση, για όσους κάνουν ομαδική κράτηση στο Πρόγραμμα » Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια’’, στα Ξενοδοχεία της Ξάνθης. Οι εκπτωτικές τιμές, ενδεικτικά για το 2-κλινο ( με πρωινό), στα ξενοδοχεία, 3* κυμαίνονται από 32 – 40 €

Τηλέφωνα και στοιχεία επικοινωνίας, υπάρχουν στη συνημμένη αφίσα, ενώ επίκαιρες πληροφορίες (πχ, ακριβής ώρα έναρξης, πρόσθετοι εκκλησιασμοί κλπ), αναρτώνται συνεχώς στην ιστοσελίδα μας: www.eaasxanthis.gr .

Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε, ότι είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή διευκρινίσεων & τυχόν πρόσθετων πληροφοριών, όπως και για άλλα αξιοθέατα της Περιοχής της Ξάνθης, προκειμένου να τα συνδυάσετε σε ενδεχόμενη επίσκεψη σας.

                                                       Σας προσκαλούμε όλες και όλους, από κάθε περιοχή της Πατρίδας μας. Η ΘΡΑΚΗ σας ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Ευελπιστούμε στη θετική σας προβολή και την προώθηση του παρόντος στα ΜΜΕ ( Κανάλια TV, έντυπα και ηλεκτρονικά ),όπως και στον κοινωνικό-επαγγελματικό σας κύκλο, για την ενημέρωση τους.

Οι Πρόεδροι των ‘’αναδόχων’’ Συλλόγων του Ν. Ξάνθης

Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης.

Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών , Θεοφάνης Καραμπιπέρης.

Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ, Θεόδωρος Ρωμανίδης.

Σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ, ‘’ Αλησμόνητες Πατρίδες’’.Ανδρέας Εφραιμίδης.

Σύλλογος ΕΒΡΙΤΩΝ, Απόστολος Πολυμένης.

Λύκειο Ελληνίδων . Ευτέρπη Στάντσιου.

Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, Άννα Μπαλτζοπούλου.

Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ‘’ο Άγιος Στυλιανός’’, Παρασκευή Μαυρίδου.

Άτυπος Σύλλογος ’’Φίλοι Αγ. Γεωργίου ΜΕΔΟΥΣΑΣ
 
        Με εκτίμηση

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης και  Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ξάνθης

( κιν: 6937100910)