Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για Καλάσνικοφ …


Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης των όπλων και πυρομαχικών, που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό υλικό βρήκε ένας αλλοδαπός, το περασμένο Σάββατο,
μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, επιμελώς θαμμένο σε δασική έκταση και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Μέσα στο βαρέλι υπήρχαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, 10 χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την βαλλιστική έρευνα που έγινε στα τέσσερα καλάσνικοφ, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

 Ωστόσο, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή ο τρόπος που φυλάσσονταν ο οπλισμός, δείχνει ότι τον διατηρούσαν κάποιοι που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα από τον χώρο του αντάρτικου πόλης, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.

Τα όπλα ήταν γρασαρισμένα και μέσα σε νάιλον σακούλες, το δε βαρέλι ήταν προσεκτικά κλεισμένο για να μην επηρεάζεται το υλικό από υγρασία και άλλους παράγοντες.
Από αρμόδια αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι πιθανόν και σήμερα να υπάρξουν κάποια στοιχεία (δακτυλοσκοπικά, DNA, κ.λπ.) από την έρευνα που συνεχίζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν φως στο ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.


Περισσότερα Άρθρα