Η ισπανική αρμάδα με το JUAN CARLOS I στην άσκηση «DEDALO -24» στο Αιγαίο…Το Τούρκικο «Ανατολού» δεν βγήκε

Δείτεκαι αυτά

Η σύνθετη άσκηση του ελικοπτεροφόρου JUAN CARLOS I με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και η ατάκα Ελλήνων επιτελών για το τουρκικό αδελφάκι του.

Η ισπανική αρμάδα με το ελικοπτεροφόρο JUAN CARLOS I εκτέλεσε την άσκηση «DEDALO -24» στο Αιγαίο μας πριν από μία εβδομάδα. Οι Ισπανοί ξαναήλθαν (αφού πέρασαν βέβαια και από τη Τουρκία) και ολοκλήρωσαν τη συνεκπαίδευση με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τώρα τι έκαναν; Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη πραγματοποίησαν σύνθετη άσκηση με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας, καθώς και με αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Βέβαια οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν τις θέσεις της γείτονος στα διάφορα στρατιωτικά fora…

Και κάτι ακόμα: Αυτό το ισπανικό ελικοπτεροφόρο (ή αεροπλανοφόρο- πείτε το όπως θέλετε), είναι «αδελφάκι» του τουρκικού «Ανατολού». Οι Ισπανοί ναυπήγησαν και το «Ανατολού», το έδωσαν στους Τούρκους για αεροπλανοφόρο, τελικά έγινε ελικοπτεροφόρο και βάση για εκτόξευση UAV (drones) και προ τουρκικών σεισμών οι Τούρκοι απειλούσαν ότι θα το βγάλουν στο Αιγαίο.

Τι έλεγαν τότε οι δικοί μας επιτελείς; Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, τόνιζαν ό,τι εάν απειλήσει ή καταπατήσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τότε το «Ανατολού» θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο υποθαλάσσιο πάρκο, επισκέψιμο μόνον από… δύτες.

Πάντως ο Ερντογάν δεν το βάζει κάτω και δήλωσε προσφάτως πως θα δώσει νέα παραγγελία στους Ισπανούς να του φτιάξουν ένα πραγματικό αεροπλανοφόρο. Πότε θα γίνει αυτό; Ίδωμεν…


ΣχετικάΆρθρα

Next Post