Οι Πόντιοι της Ξάνθης τίμησαν τη «Μάνα της Προσφυγιάς» …Και την ΠΑ! (video)

DSCN8712RΟ Σύλλογος  Ποντίων Ν. Ξάνθης,με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, τίμησε  τη « Μάνα της Προσφυγιάς», τελώντας Θεία Λειτουργία μεθ’ αρτοκλασίας , στις 8 Μαϊ.2016, στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στο 7ο χλμ Ε.Ο ΕΧΙΝΟΣ-ΘΕΡΜΕΣ.

     DSCN8720R  Ιερούργησε ο Πατήρ Κωνσταντίνος, ενώ επικεφαλής στο ψαλτηρι ήταν ο κ. Βολοβότσης.  Στην διαρκεια της αρτοκλασίας, αναπέμφθηκαν και οι σχετικές δεήσεις »Υπερ Υγείας» για τους προσφέροντες τα δώρα , όπως και για τους Πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τους άνδρες του Στρ. Φυλακείου.DSCN8731R

     Το εκκλησίασμα ήταν συνολικά πάνω από 60 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη για να εκκλησιαστούν, με 1  μισθωμένο λεωφορείο (από το Σύλλογο Ποντίων) και 2-3 ΙΧΕ οχήματα .Στο εκκλησίασμα  ήταν και προσωπικό από Στρ.Μονάδες της περιοχής. DSCN8752R

                   Μετά τον εκκλησιασμό, έγινε και απαγγελία ποιήματος αφιερωμένο στη  »Μάνα της Προσφυγιάς», από την Κα Βολοβότση. Στη συνέχεια  »ανάδοχος» Σύλλογος, παρέθεσε δωρεάν καφέ και άλλα εδέσματα, για όλο το εκκλησίασμα σε  ξενοδοχείο της περιοχής.

                  Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας,στον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Ρωμανίδη όπως και σε όλο το  ΔΣ και  μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης  για την άρτια οργάνωση , όπως  σε όσους και όσες προσήλθαν, καθώς και το Δ’Σ.Στρατού για τη διάθεση της μεγαφωνικής συσκευής.(με ηλεκτρογεννήτρια).

ekklisakiΤο video είναι συγκλονιστικό …. Με την δέηση των Ποντίων υπέρ και των Χειριστών των Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας!