Η προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών ( PCEI)… Στο Άμυνας της Κύπρου!

imagew.aspxΗ προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών ήταν το θέμα της συνόδου της ομάδας PCEI (Protection of Critical Energy Infrastructure), που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου ‘Αμυνας συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

nnjndjfnwΣκοπός του εργαστηρίου αποτελεί η χαρτογράφηση των βασικών απειλών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, η αναγνώριση των ελλείψεων και ο προσδιορισμός των βέλτιστων πρακτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των υποδομών και η ενεργειακή τους αυτονομία.

Η εργασία αυτή θα αποτελέσει βάση της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει τα υπουργεία Άμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικής της ΕΕ για την ενίσχυση της προστασίας των κρισίμων ενεργειακών υποδομών στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Σχόλιο: Πάντως κατά την ταπεινή μας άποψη με άλλα μέσα αντιμετωπίζονται οι απειλές και η Προστασία γίνεται με Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και στην Κύπρο σύμφωνα και με τον Αρχιεπίσκοπο δεν έχουμε Εθνική Φρουρά με ευθύνη  των Πολιτικών …ας μην κρυβόμαστε !