Οι Τίγρεις της 335 Μ της 116 ΠΜ έστρωσαν στο Κυνήγι τα Τούρκικα F-16 …Διπλή εμπλοκή στο νησί της Χίου!

veteranos.grΟι Τίγρεις της 335 απογειώθηκαν απο το νησί της Σκύρου και πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα που εισέβαλαν στο FIR Αθηνών Οπλισμένα και πραγματοποιώντας  3 Παραβάσεις !

Τα Ελληνικά F-16 BLK 52  της 335Μοίρας ίσως της Ισχυρότερης  Μοίρας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πρόλαβαν τα Τούρκικα βορειοδυτικά της νήσου Χίου και ενεπλάκησαν μαζί τους την 10:30 …

Στο φεύγα οι Τούρκοι επιχείρησαν και δεύτερη εμπλοκή Νότια της νήσου Χίου όπου και η ώρα ήταν 10:40 και καταγράφηκε στο ημερολόγιο!

Προς την Νοτιοανατολική Μεσόγειο πέταξαν και δύο  Τουρκικά CN-235  με κατεύθυνση το Fir της Λευκωσίας αλλά δεν απασχόλησαν  ώστε να εμπλακούν μαχητικά

veteranos.gr

Η 335 Μοίρα «Τίγρης» είναι η παλαιότερη Μοίρα της ΠΑ, αφού συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης, δηλαδή λίγους μήνες μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς

Από το 2009 όμως ξεκινά μία νέα εποχή τόσο για την 335Μ όσο και για την Π.Α. γενικότερα. Η Μοίρα σταματά πλέον να πετά με τα Α-7 Ε και αρχίζει να παραλαμβάνει τα ολοκαίνουρια Α/Φ τέταρτης γενιάς F-16 BLK 52 (Advanced), στις καινούριες της εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν στο χώρο της 116ΠΜ.

Η παραλαβή τους ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 ενώ από τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Μοίρα αναλαμβάνει να εντάξει στην οπλοστάσιο της Π.Α. το πλέον σύγχρονο Α/Φ τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου όπλων όπως το JSOW-JDAM, του συστήματος LINK-16 , καθώς και του καινούριου RECCE POD.

Πλέον οι χειριστές της 335Μ αναλαμβάνουν να εκτελέσουν όλη την γκάμα Αεροπορικών αποστολών μέρα και νύχτα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αφού το Α/Φ με το οποίο είναι εξοπλισμένη η Μοίρα είναι ικανό να εκτελέσει με την ίδια αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές της Π.Α. και του ΝΑΤΟ.

Έτσι οι χειριστές της 335Μ συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία της Μοίρας  πετώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τόσο του Ελληνικού εναέριου χώρου , όσο και του Ευρωπαϊκού ουρανού με τα Υπερσύγχρονα  Α/Φ F-16 BLK 52.!

 • Όλοι ξέρουμε τις ικανότητες των πιλότων μας. Ακόμα και οι πληρωμένοι ανθέλληνες ελλαδίτες.

  Όμως , καλύτερα ας πάψουμε να αποκαλούμε »υπερσύγχρονα» τα μαχητικά μας , αφού κάθε άλλο
  από υπερσύγχρονα , είναι.

  Το Block 52M είναι πλέον ΠΑΛΙΟ αφού υπάρχει από το 2009 στην ΠΑ , άρα κοντεύει 10ετία ,
  με το ήδη υπάρχον Block 60/61 να υπερτερεί σε πολλούς τομείς.

  Τώρα , αν συνεχίσουμε με την λέξη »υπερσύγχρονο» , συγκρίνοντας με άλλα μαχητικά όπως
  Sukhoi-35 / 30SME , PAK FA , Rafale , Eurofighter , J-20 κ.α. , αυτή η λέξη , που χαρακτηρίζει όλη
  την ώρα , τα δικά μας μαχητικά , καταντάει »κοροιδία αλά ΕΡΤ» , όταν βλέπουμε την
  Στρατιωτική Παρέλαση και ακούμε τον εκφωνητή να λέει τα ίδια και τα ίδια ,
  με την λέξη να επαναλαμβάνεται για 10ετίες !

  ΔΕΝ υπάρχει »υπερσύγχρονο» μαχητικό ή άλλο σύστημα στην Ελλάδα.
  Υπερσύγχρονα , δεν επιθυμούν οι πολιτικοί , και ο λαός κοιτάει αποχαυνωμένος.

  Τουλάχιστον , κρατείστε τα προσχήματα ρε παιδιά.

  ΥΓ. Ακόμη και να »εκσυγχρονιστούν» τα F-16 μας , ΔΕΝ είναι »υπερσύγχρονα».

 • ΜΑΝΟΣ

  ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!

 • ΣΒΕΑ225

  ΣΑΜΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΗΦΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ; ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ «ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ« ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.