Οι Τούρκοι προωθούν Καταδρομείς στην Ιεραρχία …Τι Αποκαλύπτουν οι Κρίσεις στο Στράτευμα!

Οι  Πρόσφατες Κρίσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έφεραν τα πάνω κάτω στην Ιεραρχία του Τουρκικού Στρατεύματος εκτός την Αλλαγή & των τριών Αρχηγών ..

.Ενώ Έχει ήδη δρομολογηθεί και η Αλλαγή του Στρατηγού Ακάρ με τον αντικαταστάτη του να είναι ήδη γνωστός  από τώρα και να ενημερώνεται!

Εκείνο όμως που δείχνει οτι Τούρκοι ετοιμάζονται για Ειδικές Επιχειρήσεις στο Αιγαίο και όχι βέβαια μόνο στον Ευφράτη, είναι η επιλογή πληθώρα μάχιμων Καταδρομών από το βαθμό του Συνταγματάρχη και προώθηση προς στην Πυραμίδα των Ενόπλων Δυνάμεων ,εμπειροπόλεμους ,ψημένους Πολεμιστές  που σίγουρα δεν είναι τυχαίο!

Η Επιλογή να στελεχωθεί το Στράτευμα με Αξιωματικούς των Καταδρομών που όλοι τους Έλαβαν μέρος στις Επιχειρήσεις κατά των Κούρδων και με γνώσεις και εμπειρίες Ανταρτοπολέμου ,πρέπει να βάλει σε σοβαρές σκέψεις τα Επιτελεία για τον αγώνα που προετοιμάζονται ήδη οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Παραμερίστηκαν για πρώτη φορά οι Επιτελικοί Αξιωματικοί και προωθήθηκαν οι Μάχιμοι!

Κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ), στη Δκση των Χερσαίων Δυνάμεων, 10 Σχες των «ειδικών δυνάμεων» προήχθησαν στο βαθμό του ανωτάτου Αξκού (Ταξχοι)

. Παρόλο που δεν είναι επιτελείς, έχοντας όμως υψηλή εμπειρία στον τομέα της τρομοκρατίας, συνολικά 20 Σχες προήχθησαν στο βαθμό του Ταξχου, στην πλειονότητά τους καταδρομείς.

Οι τοποθετήσεις που έγιναν από τις αποφάσεις του ΑΣΣ, φωτίζουν το εγγύς μέλλον των ΤΕΔ. Στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας τον πιο ενεργό ρόλο έπαιξαν οι χερσαίες δυνάμεις και 38 Σχες προήχθησαν στο βαθμό του ανωτάτου Αξκού.

Εμπειρογνώμονες της άμυνας λένε ότι από τους Σχες που έγιναν ανώτατοι, 10 προέρχονται από τις «ειδικές δυνάμεις».

«Εμπειρία στην τρομοκρατία».
Από τους 38 Σχες που προήχθησαν στο βαθμό του Ταξχου, οι 20 δεν είναι επιτελείς. Κατά τις συνεδριάσεις του ΑΣΣ των προηγούμενων ετών, από τους Σχες που δεν ήταν επιτελείς, το πολύ να γινόταν Ταξχοι ένα ή δύο άτομα. Ωστόσο αυτή τη φορά, έγιναν Ταξχοι Αξκοί που έχουν εμπειρία στην τρομοκρατία και είναι 9 του ΠΖ, 2 των ΤΘ, 2 του ΠΒ, 1 της ΑΣ, 1 του ΜΧ και 1 των ΔΒ. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ειδικά οι Σχες του ΠΖ, όλοι είναι καταδρομείς.

«Συγκρότησαν ομάδα μαχητών»
Ο Μετίν Γκιουρτζιάν, απόστρατος Αξκός των Ειδικών Δυνάμεων και αναλυτής ασφαλείας, αξιολόγησε τις τοποθετήσεις του ΑΣΣ στη «Βατάν» ως εξής:
«Κατά τις συνεδριάσεις των προηγούμενων ΑΣΣ, ένα άτομο για να σπάσει το κίνητρο, γινόταν συμβολικά ανώτατος. Τώρα βλέπουμε ότι αντί να έχουμε ως κριτήρια Αξκούς του επιτελείου και της Δκσεως, προηγούνται Αξκοί με κριτήρια επιχειρησιακών δυνατοτήτων και γνώσεις του όπλου τους.

Συγκροτήθηκε μια ομάδα μαχητών. Και αυτό δείχνει ότι οι ΤΕΔ και το 2018, θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τόσο τον αγώνα με την τρομοκρατία, όσο και στη Συρία και αλλού , με τις ίδιες ή και αυξανόμενες εξελίξεις».

«Σχες που ήρθαν από τα πεδία των Μαχών
Ο Αμπτουλάχ Αγάρ, τέως Αξκός των «Μπορντό μπερέ» και εμπειρογνώμονας ασφαλείας, είπε τα εξής στη Βατάν:
«Οι 10 προαχθέντες Ταξχοι, προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις. Οι Σχες του ΠΖ είναι όλοι καταδρομείς. Στις τοποθετήσεις δυο κριτήρια τραβούν την προσοχή. Να μην σχετίζονται με τον Φετουλλάχ Γκιουλέν, να έχουν πολεμήσει με το ΡΚΚ και να έχουν γνώση του πεδίου. Αυτοί οι Σχες ήρθαν στο προσκήνιο.

«Έφθασαν σε σημείο να ισοπεδώσουν το ΡΚΚ»
Είναι γνωστή η επιτυχημένη επιχείρηση που διεξήγαγε ο Ταξχος Μετίν Τοκέλ, Δκτής της 3ης ΜΠ της Γιουκσέκοβα, εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου.

Κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του υποψηφίου βουλευτού του ΑΚΡ Αχμέτ Μπουντάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε από το ΡΚΚ, ο Ταξχος ήρθε στην ημερησία διάταξη, με τα λόγια που είπε: «Την τρομοκρατική οργάνωση στο Χακκάρι την ισοπεδώσαμε».

Ο Ταξχος Τοκέλ επί μέρες βρισκόταν στις επιχειρήσεις των βουνών μαζί με τους στρατιώτες του και μετά τις 15 Ιουλίου που ήρθε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην περιοχή, στην ενημέρωση που του έκανε, του ανέφερε ότι 200 τρομοκράτες εκκαθαρίστηκαν μέσα σε ένα μήνα.

«Ο μύθος του Δκτή της Ταξχίας»
Κατά το περασμένο ΑΣΣ, μετά από την απόπειρα του πραξικοπήματος, λόγω των εκκαθαρίσεων των Ταξιαρχών, τοποθετήθηκαν ως Δκτές σε επτά (7) ΤΑΞΚΔ Σχες. Από τους 7 Σχες οι 4 προήχθησαν στο βαθμό του Ταξχου.

Πρόκειται για τους:
Σχη (ΠΖ) Κεμάλ Κιρις, Δκτή της 1ης ΤΑΞΚΔ της Καισάρειας, ο οποίος έχει τις ρίζες του από τις Ειδικές Δυνάμεις
Σχη (ΠΖ) Μουαμέρ Αλπέρ, Δκτή της 2ης ΤΑΞΚΔ του Μπόλου
Σχη (ΠΖ) Σελτζούκ Γιαβούζ, Δκτή της 3ης ΤΑΞΚΔ του Σίιρτ και
Σχη (ΠΖ) Ερσίν Αλτάϊ, Δκτή της 49ης ΤΑΞΚΔ του Μπίνγκιολ.