Η Ιαχή Αέρα ακούστηκε και στη Βουλή των Ελλήνων (video)

Από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ κι επί τρεις ώρες όλοι οι διερχόμενοι έμειναν έκπληκτοι με τις εικόνες της χρυσής ιστορίας του ελληνισμού που προβάλλονταν.

Παράλληλα, μέσω live streaming είχαν την δυνατότητα όλοι οι Έλληνες, σε Ελλάδα και κάθε γωνιά του κόσμου, να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις μαγευτικές εικόνες.

Το ΓΕΕΘΑ επιστράτευσε μέχρι και drone για την μετάδοση των εικόνων.

Το βίντεο ξεκινά με την Μάχη του Μαραθώνα το 490 πΧ, για να περάσει στην πτήση του Ίκαρου κι από εκεί στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 πΧ.

Ακολουθεί το Βυζάντιο και το Υγρό Πυρ, που σκορπούσε τον τρόμο στους αντιπάλους, τον 7ο αιώνα μΧ, για να φτάσουμε στο 1821 και τους ήρωες της Επανάστασης, που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Ένας ένας, οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής περνούσαν μέσα από το ταξίδι στο χρόνο για να καθίσει ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά σε ένα από τα παράθυρα της Βουλής.

Η ιστορική αναδρομή συνεχίζεται με τον Μακεδονικό Αγώνα, 1904 – 1908, και τον νικηφόρο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, 1914 – 1918.

Ανατριχίλα προκάλεσε το άκουσμα της πολεμικής ιαχής «αέρα» ενώ προβάλλονταν στιγμιότυπα από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40 στα Βουνά της Βορείου Ηπείρου, τις μάχες στο Ύψωμα 731 και την Μάχη της Κλεισούρας.

H Συνέχεια επι της Βουλής των Ελλήνων