Ιδού η φωτογραφία που κοψοχόλιασε του Τούρκους – Το Νηρεύς στο Καστελόριζο

Τις προηγούμενες μέρες τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας  CN-235 έψαχναν ματαίως να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα ελληνικά υποβρύχια που παρακολουθούσαν συνεχώς τις κινήσεις του Oruc Reis, ενώ μαζί με τα (κατασκοπευτικά) CN-235 επιχειρούσαν και τα ελικόπτερα  καθώς και τα drones Bayraktar.

Ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη  και ελικόπτερα έψαχναν για να το «ξετρυπώσουν» κοντά στην Ρόδο, το ελληνικό υποβρύχιο  «Νηρεύς» αναδύθηκε με όλη του τη μεγαλοπρέπεια μέσα στο λιμάνι του Καστελόριζου.

Την Κυριακή το φως της δημοσιότητας είδε και φωτογραφικό ντοκουμέντο από την παρουσία του ελληνικού υποβρυχίου στην Μεσίστη.

Ενώ τα τουρκικά CN-235 και Bayraktar έψαχναν ματαίως να ανακαλύψουν τα αόρατα υποβρύχια που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Oruc Reis στην… Ρόδο ο κυβερνήτης του «Νηρέα» αποφάσισε  την ανάδυση του υποβρυχίου στο λιμάνι του… Καστελοριζου.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του newpost.gr  διακρίνεται το υποβρύχιο «ΝΗΡΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού να έχει αναδυθεί ακριβώς έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο.

Το σημερινό Υ/Β ΝΗΡΕΥΣ είναι το δεύτερο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο ήταν το Υποβρύχιο με χαρακτηριστικό αριθμό Υ-4 , το οποίο έδρασε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Υ/Β ΝΗΡΕΥΣ (S -111) είναι ένα συμβατικό Υ/Β Τype 209/1100, δεύτερο στη σειρά των 4 Υποβρυχίων τύπου «ΓΛΑΥΚΟΣ» που κατασκευάστηκαν για το Πολεμικό Ναυτικό. Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 9 Ιουνίου 1971. Την 19 Ιουνίου 1972 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενετάχθη στη δύναμη των Υποβρυχίων. Από τον Φεβρουάριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 2000 έλαβαν χώρα εργασίες εκσυγχρονισμού του στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, για την επιχειρησιακή και τεχνολογική του αναβάθμιση, στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου.

Το Υ/Β ΝΗΡΕΥΣ φέρει ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα διευθύνσεως βολής, SONAR, και συστήματα Ναυτιλίας. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό όπλων και είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο πλοίο πρώτης γραμμής για επιχειρήσεις κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.