Είμαστε στο Έλεος Αλβανών Ληστών …Να γυρίσει στα Φυλάκια των Συνόρων ο Στρατός!

StratosEpitirisiLΚραυγή απόγνωσης αλλά και ανάθεμα εκτοξεύουν οι Ακρίτες της Ελληνο-Αλβανικής Μεθορίου που λένε χαρακτηριστικά : Καταντήσαμε Σκλάβοι στην ίδια την Πατρίδα  μας και στα Σπίτια μας !

Απανωτά  Αλβανικά  «χτυπήματα» ληστών  σε εκκλησίες και σπίτια στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου

59826_bΔύο εκκλησίες και 4 σπίτια, «χτύπησαν» μέσα σε μία νύχτα κακοποιοί στα ακριτικά χωριά των ελληνοαλβανικών συνόρων, Ορεινό και Ξηρόβαλτο, στο Πωγώνι.

«Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στα σπίτια μας» είναι η κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης των λιγοστών ακριτών που ζουν στα σύνορα και όπως λένε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζουν μέσα στην τρομοκρατία και τον φόβο των Αλβανών κακοποιών, που  περνάνε σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς κανείς να τους σταματάει!
45
Χαρακτηριστικά,  η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, κάτοικος του Ορεινού, και ένας συγχωριανός της, όταν αντιλήφθηκαν πως ο ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο χωριό, βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών, ειδοποίησαν την αστυνομία και κλείστηκαν στο σπίτι.
903903_4809885693990_575107985_o                                Φυλάκια  Σκοπιές και Χωριά  εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους …

Σε επικοινωνία της, αμέσως μετά και με το Πρακτορείο, η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, είπε: «Είδαμε το παράθυρο του Ναού σπασμένο και ανοιχτό. Κάτω υπήρχε ένας σιδερολοστός. Αν και έχουμε κλειδί από την εκκλησία, δεν ανοίγουμε μέχρι που να έρθει η αστυνομία.

Φοβόμαστε, μήπως βρούμε κάποιον μέσα. Θέλουμε να πάμε και στα άλλα σπίτια του χωριού, να δούμε τι γίνεται, αλλά φοβόμαστε. Κάθε νύχτα τα σκυλιά γαυγίζουν.

Στο διπλανό χωριό τους Ποντικάτες, πριν ένα μήνα ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων, βρήκε Αλβανούς με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι τους. Είμαστε σε πανικό. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα σπίτια μας, που χτίσαμε με αίμα. uck993

Η ψυχική οδύνη, δεν πληρώνεται με τίποτα! Έντεκα σκυλιά έχω. Έντεκα σκυλιά ταΐζω… Ένα βράδυ ελάτε εδώ να το ζήσετε… Τα σύνορα είναι αφύλακτα.

Τα περάσματα δεκάδες. Σε κάθε χωριό ζούμε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ζητάμε βοήθεια από το κράτος. Να λειτουργήσουν και πάλι τα στρατιωτικά φυλάκια».

Στις 17:30 το απόγευμα έφτασε στο Ορεινό η αστυνομία και ο ιερέας. Όπως διαπιστώθηκε, οι κακοποιοί μπήκα στον ιερό ναό από το παράθυρο και αφαίρεσαν δύο παλιές εικόνες.

Σημειώνεται πως, πριν από ένα χρόνο, ο ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής έγινε στόχος άγνωστων ιερόσυλων, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει εικόνες από το τέμπλο και ένα επιτάφιο.

Έντρομος κάτοικος από το Ξηρόβαλτο, λέει πως τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, τα σκυλιά γάβγιζαν συνεχώς και συνέχισε: «Ο φόβος πάγωσε το αίμα. Αμέσως καταλάβαμε τι συνέβαινε, στο έρημο χωριό μας.

‘Άυπνους και με αγωνία, μας βρήκε το ξημέρωμα. Το πρωί, είδα πως τα σπίτια που βρίσκονται στη γειτονιά και οι ιδιοκτήτες τους ζουν στα Γιάννενα και την Αθήνα, ήταν ανοιχτά. Το ίδιο και ο ‘Αη- Γιώργης. Κάτω στο καλντερίμι, υπήρχαν λοστοί, από σίδερο και ξύλο, καθώς και ένα τσαπί».

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει: «Χθες το μεσημέρι, καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Ξηρόβαλτο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, την 03/04-02-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν μία εικόνα, έναν χρυσοκέντητο Επιτάφιο και δύο μεταλλικά κηροπήγια. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου».F6

Τα γεγονότα δεν πρέπει να είναι τυχαία και συνδέονται άμεσα με τους Αλβανούς Οπλίτες και τις ποινές που ανακοίνωσε το ΓΕΣ

Όλα αυτά, συμβαίνουν την ίδια ώρα που στην άλλη πλευρά των συνόρων, και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, βιώνουν το τελευταίο διάστημα, ανάλογες καταστάσεις με αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων.

«Είναι πολύ πιθανόν, οι ομάδες  των Αλβανών κακοποιών που ρημάζουν τα χωριά του Αργυροκάστρου, να δραστηριοποιούνται οργανωμένα και στην περιοχή μας» επισημαίνει στο AMΠΕ-ΜΠΕ  ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.StratosEpitirisiL

Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι τα χωριά βρίσκονται «στο έλεος Αλβανών κακοποιών» και συνεχίζει: «Παρά της δεσμεύσεις που έλαβα επανειλημμένως από τους αρμόδιους ότι θα επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια, θα ενισχυθεί η αστυνομία στα σύνορα και θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες, δεν είδαμε τίποτα μέχρι σήμερα».

Ο Κώστας Καψάλης εκτιμά πως οι αρμόδιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και προσθέτει: «χάθηκε το αίσθημα ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι ακρίτες να κοιμούνται με το όπλο δίπλα από το κρεβάτι και να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 4

Σχόλιο: O A/ΓΕΣ που είχε την ευθύνη της Μεθορίου ώς Διοικητής του Γ’ ΣΣ και ο Στρατάρχης της 1ης Στρατιάς ,καλά θα κάνουν να ακούσουν τις Κραυγές Απόγνωσης των Κατοίκων της Μεθορίου …Πριν η Ελλάδα «συρρικνωθεί  λόγω ελλείψεων κατοίκων στην Μεθόριο !»

Οι δε Πολιτικοί του ΥΠΕΘΑ καλά θα κάνουν να κάνουν πράξη τις Υποσχέσεις που έδωσαν στους Ακρίτες …Όσες φορές τους υποσχέθηκαν ..oh-58d-kiowa-warrior

Όταν  όμως ο Επίτιμος πλέον Α/ΓΕΣ Στρατηγός Μανωλάς Χρήστος σχεδίαζε εναέρια φύλαξη με τα  Ελικόπτερα 

«OH-58D Kiowa  και βάση Στρατόπεδο της 8ης κάποιοι τον λοιδορούσαν !