Είναι ο Ανταγωνιστής των F-35 & Su-57″ …To σχεδιαζόμενο » Superfighter» 6ης γενιάς της Ευρώπης; ( video)

Η Γαλλική αεροπορική εταιρία Dassault δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο αποσκοπεί στο να δείξει ένα βασικό σχέδιο σχεδιασμού του νέου μαχητικού  «superfighter»που είναι στα σκαριά

. Η Γαλλία και η Γερμανία ελπίζουν ότι θα είναι εξίσου ικανό, αν όχι περισσότερο, με την απίστευτη πέμπτη γενιά  των F-35 & των ρωσικών Su-57″

Η εταιρεία κυκλοφόρησε υλικό  του αεροσκάφους που λένε ορισμένοι αναλυτές είναι το περίγραμμα του νέου αεριωθούμενου αεροσκάφους που η Γαλλία και η Γερμανία υποσχέθηκαν να παράγουν από κοινού.

Πριν από τρεις εβδομάδες, τα δύο ευρωπαϊκά έθνη υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου «superfighter».

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το μαχητικό αεροσκάφος στο σημείο 3:10.

«Η ανάπτυξη ενός μελλοντικού πολυεθνικού πολεμικού αεροσκάφους για τη Γαλλία και τη Γερμανία που θα ενσωματωθεί σε ένα δίκτυο συστημάτων όπλων αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», δήλωσε τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Dassault Eric Trappier.

Όταν τα υπουργεία άμυνας και των δύο χωρών προέβησαν στην ανακοίνωση, οι Γάλλοι δήλωσαν ότι θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του αεροσκάφους, ανέφερε το Sputnik News.

Οι  Στρατιωτικοί αναλυτές εξακολουθούν να συζητούν εάν το αεροσκάφος θα είναι αεροσκάφος πέμπτης ή έκτης γενιάς, αναφέρει το Business Insider.

Ωστόσο, κάποιες άλλες λεπτομέρειες για το αεροπλάνο είναι σαφείς. «Όπως αναμενόταν, έχει δύο μοτέρ deltawing»,  είπε αναλυτής της Stratfor Sim Tack τη Δευτέρα, αναφερόμενος δε στη θέση των φτερών, διαμορφωμένο να φαίνεται σαν ένα τρίγωνο.

«Εάν μπορούν να το βγάλουν στην παραγωγή  αυτό φαίνεται να είναι  υποψήφιος για έναν πολύ ικανό ανταγωνιστή για τα  F-35 και τα  Su-57», ανέφερε ο αναλυτής, αναφερόμενος στα αεροσκάφη που παρήγαγαν οι Lockheed Martin και Sukhoi, αντίστοιχα.

Ενώ τα στοιχεία της Dassault είναι πρωτοπόρα σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη του γαλλο-γερμανικού στρατιωτικού αεριωθούμενου αεροσκάφους, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με το πόσο η Γερμανία θα μπορέσει να συνεισφέρει στο πρόγραμμα αεροσκαφών με τόσο μικρό αμυντικό προϋπολογισμό που έχει!