Με «Ηovercraft» έγινε η Επιχείρηση της εκκένωσης της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λιβύη (φωτό &video)

Libya – φωτογραφίες & video που δείχνουν την εκκένωση του προσωπικού  της πρεσβείας των ΗΠΑ  απο την Τρίπολη όπως ανακοινώθηκε από την @USAfricaCommand

Τα LCAC είναι μεταφορείς βαρέων φορτίων που μεταφέρουν πλοίο σε ακτή με δυνατότητα πρόσβασης σε απρόσκοπτες παραλίες και φόρτωση και εκφόρτωση έως και 75 τόνων ή εκατοντάδων ατόμων.

Ως εκ τούτου, αποτελούν την ιδανική λύση για την ταχεία εκκένωση ανθρώπων και υλικών από παράκτιες περιοχές. Η χρήση LCAC αντί για ελικόπτερα & επιτρέπει  την εξάλειψη του κινδύνου που δημιουργούνται  και πολλά από αυτά τα A/A όπλα  που υπάρχουν  στη Λιβύη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δυνητικά εχθρικές δυνάμεις δεν είχαν φτάσει μέχρι την ακτή σε αυτόν τον τομέα ακόμα, η απειλή για τα LCACs ήταν πιθανότατα χαμηλή.

Δεν είναι σαφές από ποιο αμφίβιο πλοίο ξεκίνησε η επιχείρηση  που τα hovercraft. H Αρμάδα του Kearsarge Amphibious Ready Επιχειρούσε  στην Αραβική Θάλασσα από την 1η Απριλίου και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει περάσει από το κανάλι του Σουέζ από τότε.

Μεταξύ των πολυάριθμων και των διαφόρων οχημάτων που αναπτύσσει το LNA στην Tripoli είναι επίσης αυτό το 2S1 Gvozdika 122mm SPG