Οι ΗΠΑ «χαϊδεύουν» ξανά τη Τουρκία…Περιμένατε κάτι άλλο;

Η Τουρκία είναι «ενεργό μέλος» στις προσπάθειες για την εξασφάλιση της μόνιμης ήττας της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh / ISIS, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε έκθεση του  που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Το Τμήμα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ  ανέφερε  στις ετήσιες εκθέσεις του για την Τρομοκρατία με εντολή του Κογκρέσου ότι το 2018 η Άγκυρα «συνέχισε τις προσπάθειές της για να νικήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της», μεταξύ άλλων με τη λήψη μέτρων αντι-ΡΚΚ και anti-Daesh / ISIS.

Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία υπήρξε «ενεργός συνεισφέρων» σε διεθνείς αντιτρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Αντιτρομοκρατία (GCTF) και του συνασπισμού αντι-Νταίς υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Η Τουρκία είναι ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Νίκη κατά του ISIS, συν-προεδρεύει της Ομάδας Εργασίας FTF της Συνασπισμού του ISIS και συνέχισε να παρέχει πρόσβαση στον εναέριο χώρο και τις εγκαταστάσεις της για επιχειρήσεις  κατά του  Ιράκ και τη Συρία»,


Διάφορα Άρθρα