ΗΠΑ : H Τουρκία να εγκαταλείψει το Ρωσικό Α/Α Σύστημα των S-400.

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. Η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις νατοϊκές της δεσμεύσεις, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχτεί την παραμονή των S-400 στην Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα ενεργοποιήσει ποτέ το ρωσικό σύστημα και ότι θα αποδεχθεί στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου να ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

Σχόλιο: Να πετάξει στον κάλαθο των Στρατιωτικών Σκουπιδιών οι Τούρκοι ένα σύστημα όπως το S-400 που κόστισε μονο για την αγορά περί τα 2,5 δις $ χλωμό ακούγεται και μάλλον το παζάρι κάπου θα καταλήξει …Κρατήστε το

»Ανταποκρίτρια της Hürriyet στην Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ ζήτησαν γραπτή δέσμευση της Τουρκίας πως δεν έχει ούτε πρόκειται να ενεργοποιηθεί το Α/Α σύστημα S-400 καθώς και την τακτική επιθεώρησή του από τεχνικό προσωπικό των ΗΠΑ με αντάλλαγμα την άρση κυρώσεων. Η πρόταση απερρίφθη.»