Οι ΗΠΑ συζητούν με τη Ρωσία για την επιστροφή κρατούμενων μαχητών του ISIS

Σε διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για την επιστροφή ξένων μαχητών, ρωσικής καταγωγής, οι οποίοι κρατούνται στη Συρία, βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως διαβεβαίωσε αξιωματούχος του αμερικανικού State Department.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τους Ρώσους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατούμενων από τη Ρωσία» ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Επιβεβαίωσε δε, ότι «οι Ρώσοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιστροφή αυτών των ανθρώπων». «Αλλά είμαστε ακόμη σε πρόωρο στάδιο» πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «αργή πρόοδο» στον επαναπατρισμό ξένων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
«Το κάνουμε χώρα – χώρα. Απαιτεί πολλή παρασκηνιακή δουλειά για τη νομική κατάσταση της κάθε χώρας» εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Έχουμε κάποιες επιτυχίες στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας. Έχουμε δει ορισμένους να επιστρέφουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο στη Βοσνία και στο Κόσοβο, και ένα άτομο στην Ιταλία», συμπλήρωσε.
Και συνέχισε: «Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες από την Ευρώπη, τη δυτική Ευρώπη και την κεντρική Ευρώπη, είναι μεγάλο ζήτημα διπλωματικής συζήτησης».

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να διαθέτει εμπιστοσύνη στις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται οι κρατούμενοι.


Διάφορα Άρθρα