Το Ιράν αγνοεί τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και θα συνεχίσει τις αποστολές στον Περσικό Κόλπο

Το ναυτικό του Ιράν θα συνεχίσει τις τακτικές αποστολές του στον Περσικό Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν παρά τη νέα στρατιωτική οδηγία των ΗΠΑ που προειδοποιεί για αμυντικά μέτρα εάν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία προσεγγιστούν από οπλισμένα πλοία σε ακτίνα 100 μέτρων, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στο Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εν λόγω οδηγία εκδόθηκε την Τρίτη από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το οποίο επικαλέστηκε την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια, να ελαχιστοποιηθεί η ασάφεια και να μειωθούν οι ευκαιρίες για εσφαλμένο υπολογισμό λόγω των «πρόσφατων γεγονότων».

Τον προηγούμενο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε εντολή στο Ναυτικό των ΗΠΑ να καταστρέψει όλες τις κανονιοφόρους του Ιράν που έπλεαν πολύ κοντά στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ.

Η διαταγή ήρθε μετά από περιστατικό στον Περσικό Κόλπο όπου πολλά περιπολικά σκάφη υπό τη διοίκηση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν έπλεαν στη ρότα αρκετών αμερικανικών πλοίων που συμμετείχαν σε ασκήσεις ελάχιστα μίλια από τα ιρανικά ύδατα.


Διάφορα Άρθρα