«Η Ειρωνική» δήλωση του Γιλντιρίμ για τους Έλληνες Στρατιωτικούς …Περί «Τουρκικής Δικαιοσύνης»

Στη Τουρκική δικαιοσύνη μας  παραπέμπει με μια δόση ειρωνείας  ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ενώ εγκαλεί την Ελλάδα η οποία έθεσε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την TRT «η Τουρκική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» σημειώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ψευτοπρωθυπουργό της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου» Τουφάν Έρχουρμαν «που πραγματοποιεί  επίσκεψη στην Άνκαρα.

Η Τουρκία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι με το μέρος της (ΤΔΒΚ), είπε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε:«Εάν επιθυμείτε οι Ε/Κ μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο νησί, η Ρωμαίικη πλευρά της Νότιας Κύπρου πρέπει να είναι διανοητικά έτοιμη για κάτι τέτοιο».

«Έχει γίνει συνήθεια να μεταφέρουν οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία στην ΕΕ και να ζητούν τη στήριξή της» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «οι σχέσεις μας με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες ενέργειες. Θέλουμε να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Τούρκου μας παραπέμπει στη γνωστή ειρωνική  δήλωση  του Ερντογάν την επομένη του Εμβολισμού του  Σκάφους του Λ/Σ ΓΑΥΔΟΣ οτι οι Στρατιώτες μας έκαναν αυτό που πρέπει !

Σχόλιο :»Η Τοποθέτηση του Τούρκου μόνο ειρωνική είναι για τα Στελέχη μας τα περι Τουρκικής Δικαιοσύνης  τα γνωρίζουν και τα δοκιμάζουν στην ράχη τους πρώτα  οι Τούρκοι Πολίτες «