Ισχυρό μήνυμα Δένδια κατά Τουρκίας: Η ΕΕ να αντιμετωπίσει τις αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των κρατών-μελών της

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και τις αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των κρατών-μελών της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, προσερχόμενος στην άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ προέταξε την ανάγκη να γίνει ειλικρινής συζήτηση για το τι απειλεί την Ένωση στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, πώς αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και οι αμφισβητήσεις του δικαιώματος κυριαρχίας.

«Το άτυπο Συμβούλιο σήμερα έχει να συζητήσει εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Καταρχήν, τη Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα απειλών κατά της ΕΕ. Ένας χώρος από όπου εκπορεύονται τέτοιες απειλές είναι η Ανατολική Μεσόγειος και νομίζω ότι επί τη βάσει αυτού θα πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για το τι απειλεί την ΕΕ στην περιοχή αυτή και πώς αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και οι αμφισβητήσεις της κυριαρχίας των κρατών-μελών της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.