Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι,

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μια αμερικανική επιχείρηση στη Συρία και κατονόμασε τον διάδοχό του απειλώντας τις ΗΠΑ με αντίποινα.

«Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους (…), θρηνούμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι», ακούγεται να λέει ο Αμπού Χάμζα αλ Κουράσι, που παρουσιάζεται ως ο νέος εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε, επίσης, τον θάνατο, σε μια άλλη επιδρομή, του πρώην εκπροσώπου του Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ, δεξιού χεριού του Μπαγκντάντι. Προσθέτει ότι η «σούρα (το συμβουλευτικό όργανο) έχει δηλώσει πίστη στον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασ

Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν είχε προβεί σε ανακοινώσεις. Όρισε δε ως διάδοχο τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, με ειδικότητα στο Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ότι το όνομα αυτό είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.


Διάφορα Άρθρα