Ισραηλινά Μαχητικά Βομβάρδισαν στόχους στο έδαφος της Συρίας!

Israel Air Force F-15i Ra'am fly at a Graduation ceremony for Israeli Air Force soldiers who have completed the IAF Flight Course, at the Hatzerim Air Base in the Negev desert. June 28, 2016. Photo by Ofer Zidon/Flash90 *** Local Caption *** ???? ??? ????? ??? ?????? ???? ??? ??-15

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν   στόχους  στο έδαφος στη Συρία  το Σάββατο …Σύμφωνα το Υπουργείο Άμυνας ήταν η απάντηση σε επιθέσεις με ρουκέτες  που χτύπησαν το έδαφος του Ισραήλ ,ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας!

Ο Στρατός του Ισραήλ ανέφερε οτι κατέγραψε «πάνω από 10»  επιθέσεις με Ρουκέτες κατά την διάρκεια της νύχτα ,ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν απο το έδαφος της Συρίας . 455

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις στοχεύουν θέσεις βόρεια της Συρίας  κοντά στα υψώματα του Γκολάν ,απο όπου Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ισραήλ   ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη στα Υψώματα !

Το Ισραήλ έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Υψώματα του Γκολάν της Συρίας από το 1967  κατά την διάρκεια του αραβοϊσραηλινού  Πολέμου .

Από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου της Συρίας το 2011, ο ισραηλινός στρατός έχει χτυπήσει κατά καιρούς στόχους στο εσωτερικό της Συρίας, ειδικά μετά  εκτοξεύσεις που τροφοδοτούνται από το συριακό έδαφος  και έχουν  πέσει στο εσωτερικό του Ισραήλ , είτε εκ προθέσεως είτε κατά λάθος.


Διάφορα Άρθρα