Θα καταπλεύσουν Ισραηλινά Πολεμικά στην ΑΟΖ της Κύπρου …

Είναι πλέον δεδομένο ότι η συνάντηση κορυφής για το κυπριακό στην Ν.Υόρκη οδηγείται σε πλήρη αποτυχία λόγω της βρετανο-τουρκικής συνεργασίας και της επιμονής της Άγκυρας για λύση δύο κρατών, σημαίνοντας συναγερμό για νέα “επεισόδια” στην Κύπρο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Σε αντιστάθμισμα αυτών των κινήσεων έχουμε φυσικά την ελληνική στρατιωτική στήριξη, αλλά και την αμυντική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ.

….Το “μήνυμα” που βγήκε από την πρόσφατη συνάντηση του Ισραηλινού ΥΠΑΜ στρατηγού Ε.α Benny Gantz και του Κύπριου ομόλογό του της Κύπρου Χαράλαμπου Πετρίδη, ήταν η ενίσχυση των ήδη στενών δεσμών Ισραήλ-Κύπρου, ενώ συμφωνήθηκε να ξαναρχίσουν τις κοινές στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις στην Κύπρο παρουσία επίλεκτων Ισραηλινών δυνάμεων και αεροσκαφών.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινοί κομάντος θα έρθουν στο νησί, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία του Τελ Αβίβ θα υλοποιήσουν τόσο ευρείες  ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή αυτή.

Τα ισραηλινά πολεμικά πλοία θα υλοποιήσουν ασκήσεις σε περιοχές που δρα εδώ και μεγάλο διάστημα το τουρκικό ναυτικό στην Κύπρο, ενώ υπενθυμίζουμε ότι μια ελληνική Φρεγάτα ελλιμενίστηκε πρόσφατα στην Χάιφα, ενδεικτικό των σχέσεων των δύο πλευρών.