Η Ιταλική φρεγάτα «Espero» σπεύδει στην ΑΟΖ της Κύπρου…Αλλά να αποφύγει τις εντάσεις!

H ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας να στείλει την  φρεγάτα «Espero» στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου 3 Τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν τον πλου  του γεωτρύπανου «SAIPEM 12000.»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «La republica,» η ιταλική φρεγάτα συμμετέχει στην αποστολή του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο !

Ο Κυβερνήτης  της Φρεγάτας  του  Πολεμικού Σκάφους της Ιταλίας  της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία.

Tι να πάει  να κάνει στην Κύπρο δεν το πιάσαμε το Ιταλικό πολεμικό, αφού η εντολή που έχει είναι να αποφύγει τις Εντάσεις ..Το θέμα είναι θα συνοδέψει το Γεωτρύπανο ανάμεσα στα Τούρκικα στο στόχο του ναι ή όχι !

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εργασίες εξόρυξης φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ αφήνει εν τω μεταξύ η Ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ – TOTAL.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκλάζι εξέφρασε έκπληξη για το μπλοκάρισμα των εξορύξεων μέσα στην Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τα τουρκικά πλοία.

Όπως είπε, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί σε αντίστοιχη εξόρυξη μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν είχαμε καμία αντίδραση. Εκτίμησε πως η αντίδραση των Τούρκων έχει άλλα κίνητρα.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα
, η διάφορα αυτή δεν αφορά εμάς αλλά την Κύπρο την Τουρκία και την ΕΕ και περιμένουμε να επιλυθεί», είπε.

Για να μην ξεχνάμε Ιταλικό της ΕΝΙ είναι το Γεωτρύπανο  που απειλείται από τα Τούρκικα Πολεμικά