Το Κάλεσμα του Στρατηγού της Ξάνθης ….Να παραμείνουν όρθια τα Ξωκλήσια στα Πομακοχώρια!

Το κάλεσμα του Στρατηγού της Θράκης που με πλειάδα Συνεργατών  Αποστράτων Αξιωματικών  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α ,αλλά και απλών Πολιτών και Συλλόγων ,που ανοίγει Εκκλησιές και Ξωκλήσια  στα Πομακοχώρια του Ορεινού  όγκου της Ξάνθης ,πρέπει να μας θυμίσει  και το δικό μας Χρέος !

Το Χρέος προς  τούτην εδώ την μεριά της Πατρίδος, που πολλοί την ορέγονται και την «κρυφοκοιτούν» …Ο Στρατηγός της Ξάνθης που κάνει έναν Εθνικό Αγώνα υπέρ της Πατρίδος και της Ορθοδοξίας , ζητά την Συνδρομή μας στο δύσκολο ,επίπονο αλλά και συνάμα πολύ  ωραίο Έργο…Μας καλεί όλους μας να σταθούμε αρωγοί στη προσπάθεια!

Όλοι και όλες μας μπορούμε από το υστέρημα μας να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση και στον Καλλωπισμό των Ιερών μας Ναών, που στέκουν πάντα εκεί για να θυμίζουν το Πέρασμα του Χριστού και την φωνή των Προφητών μας …Εκεί που ο λόγος του Πατροκοσμά είναι ακόμη ζωντανός και πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται!

Βετεράνος

 Έκκληση για Οικονομική Ενίσχυση των Ι.Ν.Ιωακείμ και Άννης από την ΕΑΑΣ Ξάνθης

ΘΕΜΑ: Έκκληση για Οικονομική Ενίσχυση Ι.Ν.Ιωακείμ καΆννης( ΛΟΥΤΡΑ)

ΣΧΕΤ: Εκκλησιασμοί σε Ι. Ν. στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2017

Προς τους Απανταχού Έλληνες και Χριστιανούς ….

Σας πληροφορούμε ότι, ως ‘’ανάδοχοι’’, στον Ι.Ν. των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που βρίσκεται στο Πομακοχώρι ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά) προβήκαμε ‘’ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ’’, στην αναγκαία γενική ανακαίνιση, λόγω των φθορών και άλλων διαβρώσεων που προκάλεσαν η υγρασία και ο χρόνος, προκειμένου να έχει τη εικόνα που του αρμόζει..

Συγκεκριμένα έγιναν :

Ολική αντικατάσταση του παλιού μεταλλικού κιγκλιδώματος και κατασκευή νέας εξωτερικής πόρτας.

Ολική αντικατάσταση του σοβατίσματος του μαντρότοιχου με νέα επιχρίσματα …Βαφή μαντρότοιχου και εξωτερικών χώρων.

Δενδροφύτευση & καλλωπισμός του προαυλίου χώρου, καθώς και τοποθέτηση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, κ.α

Το συνολικό κόστος των εργασιών, (που ήδη ολοκληρώθηκαν), ανήλθε σε 5.450 €.(3.500 € :νέο κιγκλίδωμα,1600 € : Σοβατίσματα και 350 € ελαιοχρωματισμοί ‘’μέσα-έξω’’ και αυτόματο σύστημα ποτίσματος, όπως και ευπρεπισμός προαυλίου με καλλωπιστικά φυτά).

Όλα είναι έτοιμα για τον εορτασμό του στις 9 Σεπ.2017 (ΣΑΒΒΑΤΟ). Επισυνάπτονται χαρακτηριστικές φωτογραφίες (ΠΡΟ και ΜΕΤΑ τις ανακαινίσεις ).

Για αυτούς τους λόγους η ΕΑΑΣ Ξάνθης σας προσκαλεί  να Τιμήσετε με την Παρουσία σας  στις 9 Σεπ.2017 ( ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ).

α. Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης  θα μισθώσει 2 λεωφορεία για τη δωρεάν μεταφορά των προσκυνητών . Θα εκδοθεί σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με χρονικές και άλλες λεπτομέρειες .

β. Οικονομική προσφορά-ενίσχυση, για την εξόφληση των συνεργείων. Δεκτές προσφορές από 5 €, στα Γραφεία μας, όπου υπάρχει σχετική ‘’Κατάσταση Εισφορών’ ( ή κατάθεση στον Τραπ. Λογαριασμό ΠΕΙΡΑΙΩΣ (IBAN: GR 09 0171 6120 0066 1213 0889 473. (Δικαιούχος Γεώργιος Γεωργιάδης Πρόεδρος του Τ.Σ της ΕΑΑΣ).

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά, για την ανταπόκριση σας τηλ. επικοινωνίας: 6937100910 και 6937409943).