Με «κάψουλα» η αεροδιακομιδή του 88χρονου απο τη Σύρο

Με αεροδιακομιδή από το αεροδρόμιο της Σύρου μεταφέρθηκε στην Αθήνα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που παρουσιάστηκε στο νησί. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ηλικίας 88 ετών, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Σύρο

Η αεροδιακομιδή έγινε με Ελικόπτερο Σινούκ της Α.Σ σύμφωνα με τα μέτρα, τα οποία έχουν καθορισθεί από τον κρατικό μηχανισμό και τον ΕΟΔΥ, ενώ ο 88χρονος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού μέσα σε κάψουλα  θάλαμο αποσυμπίεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 88ρονος είχε μεταβεί πρόσφατα σε νοσοκομείο της Αθήνας για σοβαρό ιατρικό λόγο, όπου είναι και το πιθανότερο να κόλλησε τον ιό.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εμφάνισε συμπτώματα της νόσου μετά την επιστροφή του στο νησί και την Κυριακή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και απομονώθηκε σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι φορείς ιχνηλάτησαν τις επαφές του ηλικιωμένου ασθενούς, με αρχική πρωτοβουλία τον περιορισμό του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όπως και της γυναίκας που παρείχε κατ’ οίκον φροντίδα στον ίδιο και τη σύζυγό του.