Κάψτε την «Κατασκήνωση της Σάμου» …Το μήνυμα του Τζιχαντιστή απο τη Ράκα!

Ένα μήνυμα του Μοχάμεντ, ενός ύποπτου τζιχαντιστή με καταγωγή από τη Ράκα, ίσως να ήταν η σπίθα εκδήλωσης της φωτιάς και των επεισοδίων που ξέσπασαν, το βράδυ της Δευτέρας (14/10), στο ΚΥΤ Σάμου.

Ένα ανατριχιαστικό διαδικτυακό μήνυμα που κυκλοφόρησε στο Κέντρο Υποδοχή

Το βράδυ της Δευτέρας (14/10) βίαια επεισόδια και μεγάλη φωτιά ξέσπασαν στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, στη Σάμο, με συνέπεια τη σύλληψη 12 ανθρώπων.

Ένα μήνυμα που κυκλοφορούσε στο σημείο, ίσως να ήταν η σπίθα της αναταραχής.

Όπως αποκαλύπτει το Star, το εν λόγω μήνυμα ήταν λιτό μα απόλυτα ακριβές: «Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος». Οι διωκτικές αρχές, έκτοτε, βρίσκονται σε συναγερμό.

Ο Μοχάμεντ είναι ένας από τους ανθρώπους που στέλνει κι αυτός ζωντανή εικόνα παντού. Όπως αποκαλύπτει όμως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγη ώρα πριν τον εμπρησμό, είχε στείλει ένα ανατριχιαστικό ηλεκτρονικό μήνυμα. «Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος.» Μήνυμα – ξεκάθαρη εντολή που προκαλεί σοκ και έντονη ανησυχία στις διωκτικές αρχές.

«Από το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα χοτ σποτ το 2 με 3 % είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε εξτρεμιστικά στοιχεία» εξηγεί ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατίας.