Καρφώνει & διαψεύδει την Κούρτοβικ για τον Κουφοντίνα η… Γ.Γ της Αντιεγκληματικής Πολιτικής

Απάντηση σε όσα κατήγγειλε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, με δήλωσή της χθες το απόγευμα, δίνει η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, τονίζεται ότι η κ. Κούρτοβικ παραπληροφορεί προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Η κ. Νικολάου, διαψεύδει την πλευρά Κουφοντίνα ως προς τη χορήγηση των εγγράφων που ζητήθηκαν τονίζοντας ότι στις 18 Φεβρουαρίου στάλθηκαν όλες οι αποφάσεις σχετικά με τη μεταγωγή του Κουφοντίνα.

Επισημαίνει ότι αν και δεν προβλέπεται χορήγηση εγγράφων, εντούτοις εδώ και μέρες η συνήγορος του Κουφοντίνα έχει τα πάντα στα χέρια της.

Η κ. Νικολάου, επίσης, αποδομεί το επιχείρημα της κ. Κούρτοβικ σχετικά με τη δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη τονίζοντας: «

Στο άρθρο 6 του Σ.Κ. αναφέρει ότι επιτρέπεται η αναφορά στο Συμβούλιο της φυλακής κάθε παράνομης ενέργειας σε βάρος κάθε κρατούμενου και σε περίπτωση αρνήσεως ή μη απαντήσεως, χορηγείται η δυνατότητα προσφυγής στο Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών)».