Η Καταδίωξη με χρήση πυρών είναι σοβαρότατη πρόκληση …Καταγγέλει ο Στρατηγός Πενταράς (video)

Πρώτη φορά, μετά την τουρκική εισβολή, η Τουρκία προβαίνει σε μια τόσο σοβαρή πρόκληση, που να περιλαμβάνει καταδίωξη με χρήση πυρών.

«Νομίζω ότι ανάλογο περιστατικό, δηλαδή καταδίωξη με χρήση πυρών δεν είχαμε στο παρελθόν.

Είχαμε περιστατικά με αλιευτικά σκάφη, σύλληψη αλιευτικού σκάφους, όμως επεισόδιο καταδίωξής και μάλιστα σκάφους των δυνάμεων ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή της λιμενικής Αστυνομίας και με χρήση πυρών νομίζω ότι δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν.

Είναι ένα πολύ – πολύ σοβαρό επεισόδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά o Στρατηγός ε/α Ανδρέας Πενταράς, πρώην Διοικητής της Κυπριακής ΚΥΠ…Την ώρα που οι Τ/Κ διαψεύδουν  το περιστατικό !!1

Εξέφρασε την ίδια ώρα τη θέση ότι το περιστατικό πρέπει να τύχει της ανάλογης μελέτης, εκτίμησης και λήψης σοβαρών αποφάσεων και επιτέλους να αποκτήσουμε Πολεμικό Ναυτικό  σαν Κράτος

Τα χαρακτηριστικά της τουρκικής ακταιωρού

Κληθείς να περιγράψει τα χαρακτηριστικά μιας ακταιωρού ο Ανδρέας Πενταράς ανέφερε ότι οι ακταιωροί που χρησιμοποιεί η τουρκική ακτοφυλακή είναι μικρά σκάφη που μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητές και είναι εξοπλισμένες με πυροβόλα μέχρι 25 ή 30 χιλιοστών.

Πρόκειται για είναι πυροβόλο που έχει βεληνεκές πέραν των 2-2μιση χιλιάδων μέτρων και έχει τη δυνατότητα, με τα πυρά που εκτοξεύει να βυθίσει και ένα σκάφος, όπως αυτά της λιμενικής αστυνομίας τα οποία, σύμφωνα με τον στρατηγό, δεν φέρουν βαρύ οπλισμό που να μπορεί να αντιμετωπίσει μια τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική προκλητικότητα παραμένει στο κόκκινο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την παράνομη κάθοδο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.


Διαψεύδουν οι Τ/K από τα Κατεχόμενα το περιστατικό …

«Αυτή η είδηση, όπως πάντα, είναι άλλη μία απόδειξη της αρνητικής πολιτικής της Ε/κ πλευράς εναντίον του Τουρκοκυπριακού λαού μετατρέποντας ένα περιστατικό, το οποίο δεν υφίσταται καν, σε σενάριο…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ/κ «ακτοφυλακή».

Νωρίτερα, τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές στην Άγκυρα ανέφεραν ότι δήλωση σχετικά με το θέμα θα έκαναν οι αρχές του ψευδοκράτους, όπως κι έγινε.